حسابداری کاربردی
حسابداری کاربردی
حسابداری، به معنای ثبت و ضبط جامع و سیستماتیک معاملات مالی مرتبط با کسب و کار است. علاوه براین، حسابداری به فرایندی هایی شامل خلاصه کردن، تجزیه و تحلیل و گزارش دادن این معاملات به سازمان ها، قانون گذارها و اشخاص حقوقی اخذ کننده مالیات اشاره دارد. در واقع، صورت های مالی که معاملات شرکت های بزرگ، جایگاه و موقعیت مالی و جریان نقدینگی یک دوره را خلاصه میکنند، خلاصه دقیقی از صدها معامله مالی حادث شده در این دوره است.
امروزه، از علم حسابداری برای انجام فعالیت های بازرگانی و تجاری استفاده میشود زیرا با استفاده از آن، اطلاعات ارزشمندی در مورد صورت ها و گزارش های مالی سازمان های مختلف به دست آورد. علاوه بر این، کارفرماها و صاحبان کار میتوانند با بررسی حساب ها و مشخص کردن مغایرت حساب، اشکالات موجود در هزینه ها و درآمد و سود سالیانه را محاسبه کنند و البته مالیات سالیانه نیز بر اساس همین درآمدها و سودها تعیین میشود.
یکی از علوم بسیار مطرح و قدیمی جهان است که اولین نشانه آن درکشورهای متمدنی مانند رم ، مصر و یونان مشاهده شده که در دفاتر حساب شان، دو ستون دریافتی و پرداختی را با جزئیاتی مانند وزن و یا تاریخ رسم میکردند و در نهایت، باید جمع هر دو مساوی میشد . با این حال، سیستم کار حسابداری قدیم با ایجاد مفاهیم جدید حسابداری منسوخ شد زیرا در مقایسه با سیستم های امروزی، چندان کامل و جامع نبود. سر فصل هایی که در این مقاله به تفضیل شرح میدهیم شامل تعریف حسابداری، رشته حسابداری، آموزش حسابداری، دوره حسابداری ، مدرک حسابداری ، گواهینامه حسابداری ، حسابداری منابع انسانی، انواع حسابداری، بازار کار شغل حسابداری و حسابداری مالی هستند.
رشته حسابداری
رشته حسابداری ، یکی از رشته های شاخه کار و دانش است که به دلیل مزیت های شغلی امروزه پر طرفدار است. این رشته، در دانشگاه دارای گرایش های متعددی بوده و آموزش و یادگیری آن مستلزم مهارت کار کردن با اعداد است. افرادی که به اندازه کافی در این حوزه اطلاعات کسب کرده باشند، میتوانند در کنکور سراسری شرکت کرده مشغول تحصیل در این رشته شوند و یا در مراکز آموزشی معتبری مانند مرکز آموزش مجازی فن پردازان ثبت نام نموده و با اصول و تکنیک ها و انواع گرایش های آن آشنایی پیدا کنند.
علی رغم داشته زیرگروه ها و گرایش های زیادی، این رشته صرفا برای افرادی که هوش بالایی داشته دارند مفید و کاربردی است بنابراین، بازار کار رشته حسابداری میتوان با توجه با تجه به استعدادهای افراد پررونق بود و همه ، براحتی میتوانند در این حیطه رشد نموده و به مدارج بالای علمی و کاری دست یابند.
آموزش حسابداری
حسابداری و محاسبه معاملات انجام شده ، پایه و اساس سود و زیان هر شرکت و سازمانی را تشکیل میدهد به طوری که بدون آن اداره و مدیریت کردن شرکت ها امکان پذیر نبوده و عمر مفید آن شرکت، بیش از انچه تصور کنید کوتاه خواهد بود. بنابراین، حسابداران و مدیران مالی یک سازمان باید به اندازه کافی با این مقوله آشنایی داشته و هر کدام فقط در یکی از گرایش ها تبحر کافی داشته باشند تا بتوانند شرکت را در زمان بحران هدایت کرده و زمینه رشد و شکوفایی آن را فراهم کنند. علاوه بر این، داشتن گواهینامه حسابداری معتبر نیز به حسابداران در جهت نیل به اهداف بلند مدت شان کمک میکند.
با توجه به اینکه، اقتصاد و نحوه اداره شرکت های بزرگانی و اقتصادی ، اصل و اساس هر کشوری محسوب میشود، مرکز آموزش مجازی فن پردازان ، بسته های آموزشی دوره آموزشی آموزش حسابداری را برای علاقمندان به این حوزه ارایه و معرفی می کند. دوره حسابداری ، برای دانش پذیران فرصتی فراهم می آورد تا اطلاعات ارزشمند و کاربردی حسابداری را آموخته و با مفاهیم انواع گرایش های حسابداری آشنا شوند.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره، به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین موفق شوند، مدرک حسابداری اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده ، در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
انواع حسابداری
رشته حسابداری، یکی از رشته هایی است که به دقت زیادی نیاز داشته و در صورتی که هر کدام از حسابدارها بتوانند وظیفه خود را به نحو احسن انجام بدهند، شرکت و یا سازمان با بحران مالی مواجه نخواهد شد. علاوه براین، کارایی و کاربرد انواع حسابداری متفاوت بوده و از این جهت، حسابداران باید بتوانند بین وظایف شان تمایز قایل شوند. انواع حسابداری عبارتند از :
حسابداری بودجه ای
این نوع از حسابداری، برای برنامه ریزی مالی و حرفه ای برای بودجه سالیانه یک سازمان مفید بوده و افرادی که مسئولیت آنرا عهده دار میشوند، باید به اندازه کافی در این زمینه و حیطه های مشابه تجربه کرده باشند تا بتوانند ضرورت انواع سرمایه گذاری را متوجه شوند.
حسابداری مالیاتی
در حسابداری مالیاتی مواردی مانند سود ، درآمد و صورت های مالی بررسی شده و مدیران مالی، با توجه به انها در مورد میزان مالیات تصمیم گیری میکنند. قابل ذکر است که تعیین مالیات بر اساس قوانین موجود برای پرداخت مالیات انجام میشود.
حسابداری صنعتی
در این نوع از حسابداری، قیمت و بهای کالاهای تولیدی کارخانجات و شرکت های تولیدی، با استفاده از شیوه های خاص و مشخص محاسبه میشود.
حسابداری مالی
حسابداری مالی|عمومی، در واقع، اساس و پایه حسابداری را تشکیل میدهد و برای انجام امور بازرگانی پایه مورد استفاه قرار میگیرد. علاوه براین، این حسابداری به دانش جامع در مورد چارچوب حسابداری نیاز دارد.
حسابداری دولتی
این نوع از حسابداری، برای محاسبه و بررسی فعالیت های اقتصادی ارگان ها و سامازن های دولتی مفید بوده و به نظر میرسد که نسبت به حسابداری مالی، چندان حایز اهمیت نباشد.
حسابداری مالی
حسابداری مالی، یکی از شاخه های حسابداری است که به تجزیه و تحلیل صورت ها و گزارش های مالی می پردازد. علاوه براین، این نوع از اطلاعات برای صاحبان کسب و کار، سهامداران، تامین کنندگان و افراد تصمیم گیرنده در سیستم های مالی کارایی داشته و مفید هستند. همچنین، این حسابداری باید بر اساس قوانین و استانداردهای مالی و بین المللی انجام شود تا صورت های مالی ایجاد شده ، حالت قانونی داشته و قابل استناد باشند.
علاوه براین، از این نوع حسابداری برای تهیه گزارش های روزانه استفاده میشود و مدارک آن در بخش بایگانی نگهداری میشود تا هنگام بررسی برای تعیین مالیات سالیانه تسط ممیزهای مالیاتی ، مورد استفاده قرار بگیرند.
حسابداری منابع انسانی
درحسابداری منابع انسانی، اطلاعاتی که در مورد نیروی انسانی جمع آوری شده، مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته و به افرادی که در جستجوی انها بوده و این اطلاعات برایشان جایز اهمیت است ارایه میگردد. در واقع، در این نوع از حسابداری ، اطلاعات را به صورت کمی و با در نظر گرفتن و ارزیابی ارزش اقتصادی ارایه میدهند.
علاوه بر این ، از این جهت به این حسابداری اهمیت میدهند که، از این جهت است که با استفاده از آن میتوان نحوه و میزان سرمایه گذاری موردنیاز برای منابع انسانی را مشخص نمود، گویای بهره و سود حاصل از سرمایه گذاری در منابع انسانی است، توسعه و یا کاهش منابع انسانی را در یک بازه زمانی نشان میدهد، در مورد منابع انسانی اطلاعات مفیدی در اختیار گذاشته و میتواند تاثیر و کارایی مدیریت منابع انسانی را افزایش دهد.