تفاوت معماری گوتیک و رنسانس
تفاوت معماری گوتیک و رنسانس
تفاوت معماری گوتیک و رنسانس | یکی از مواردی که به زندگی هر کسی زیبایی می بخشد، وجود معماری با سبک های متنوع است، زیرا زندگی هر شخص، خواسته یا نا خواسته، تحت تاثیر معماری قرار می گیرد. از این رو آشنایی با سبک های مختلف معماری و ویژگی های خاص آن ها توصیه می شود. هر ساختمان و مکانی معماری و ساخت و ساز منحصر به فرد و خاص خود را دارد و این امکان را به گردشگران و جهانگردان می دهد تا به درستی بناها و سازه های مورد نظر را تحلیل و بررسی کنند. جالب است بدانید که از سال 850 و پیش از میلاد مسیح، اولین سبک معماری یعنی معماری کلاسیک به جهانیان معرفی شد و پس از آن، معماری بیزانس یا روم شرقی و معماری رمانسک، مورد بررسی کارشناسان قرار گرفت. با این وجود هر ساله و طی قرن های بسیار، بناها، ساخت و ساز و نوع معماری تغییر کرده است و در سال های نیز قابل تغییر خواهد بود. در همین راستا، عده ای هستند که به معماری علاقه مند هستند، از این رو به آن ها توصیه می شود تا در دوره معماری و هنر های زیبا، در مجموعه ای معتبر مانند موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کنند. در این مقاله به معرفی سبک های معماری همچون گوتیگ و رنسانس می پردازیم و سپس تفاوت بین آن ها را بیان خواهیم کرد، پس با ما در خواندن مقاله همراه باشید.
انواع سبک های معماری
همان طور که بسیاری از دانشجویان و فارغ التحصیلان در رشته معماری تحصیل کرده اند ولی ممکن است از نحوه کسب درآمد و پیدا کردن شغل در این زمینه، اطلاعاتی نداشته باشند. یکی از مواردی که در دوره معماری آموزش داده می شود، انواع سبک های آن است و پس از گذراندن دوره و دریافت مدرک، دانش پذیران می توانند با مدارک معتبری که در که در مجموعه ای مانند موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، دریافت می کنند، نسبت به پیدا کردن شغل، برآیند و فرصت های شغلی مناسبی را برای خود به ارمغان بیاورند. از آن جایی که کلمه معمار به عنوان خالق و طرح دهنده ساختمان در گذشته به بشریت شناسانده شده بود، امروزه عده بسیاری از معماران از طراحی ها و نرم افزار هایی برای انجام این کار استفاده می کنند. که تاثیر آنچنانی در ساخت و ساز و زیبایی ساختمان ها دارد. دراین قسمت قصد داریم به معرفی دو سبک گوتیک و رنسانس، بپردازیم، با ما همراه باشید.
- معرفی معماری گوتیک
معماری گوتیک، یکی از زیبا ترین و پر معما ترین معماری های عصر کنونی به شمار می رود و در کشور ایتالیا شروع به پیدایش کرده است. این نوع معماری از مناره های مخروطی شکل و طاق های نوک تیز تشکیل شده که ریشه در روم و یونان دارد. اوج معماری در این سبک به پیکرتراشی و نقش روی شیشه معروف است. زیرا در هیچ دوره ای زیبایی و مهارت کار بروی شیشه، آنقدر زیبا مشاهده نشده است. همان طور که در تلویزیون مشاهده کرده اید، شیشه های کلیسا رنگی هستند و برای تزیین آن ها از سبک معماری گوتیک استفاده شده است. زیبایی در این سبک باعث شد تا پنجره های گل سرخی در کلیسا که نماد مریم مقدس بود جایگاهی خاصی پیدا کند. سبک معماری گوتیک دستاورد اروپایی ها بود و تغییر اساسی را در ساخت و ساز و طرح بندی به وجود آورد. ایتالیایی ها با ساختن ساختمان ها و بنا های بلند، بیش از پیش خود نمایی کردند و با به وجود آوردن طاق های نوک تیز در کلیساها، سبک عجیبی را به مردم نشان دادند. جذابیت سبک گوتیک در معماری به حدی بود که در اواسط قرن ۱۸ تا اواسط قرن ۲۰ میلادی، باز احیا شد و دوباره پس از مدتی به اوج و قدرت رسید و شاهکار های بسیاری را نمایان کرد. این سبک با قوس و طاق های نو تیز، ستون های باریک، مناره های مارپیچ و ستون های اصلی قوسی شکل به وجود آمد و علاقه مندان می توانند آن ها را در کلیساهای معروفی نظیر، کلیسای نوتردام پاریس، کلیسای وست مینستر در لندن و کلیسای جامع کلن در آلمان، مشاهده کنند. برخی هم ممکن است به این سبک از معماری علاقه مند باشند و بخواهند از آموزش معماری و انواع سبک های آن، بهره گیری کنند و همچنین از مطالبی که در دوره های موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازن، ارائه می شود، حداکثر استفاده را ببرند. جالب است بدانید که یکی از ویژگیهای معماری گوتیک، قوس نوک تیز مناره ها و ساختمان ها می باشد و معمولا در کلیسا ها یافت می شود. یکی از نکات قابل توجه این است که، این نوع معماری و به وجود آورن طاق ها در ساختمان های مذهبی، در ابتدا در خاورمیانه و در معماری اسلامی یافت می شد، و پس از آن، ایتالیایی ها و فرانسوی ها از این سبک معماری الهام گرفتند و از آن در ساخت و ساز و معماری کلیسا ها استفاده کردند. یکی از زیبایی های این سبک، قوسهای نوک تیز بهطور گسترده می باشد که در تزئین گذرگاه ساختمان های رومی مورد استفاده قرار می گیرند. در ضمن، قوسهای نیمدایره مانند، با یک الگوی تزئینی ساده هم دیگر را میپوشانند و طراحی های فوق العاده ای را به نمایش می گذارند. همان طور که نکاتی درباره معماری گوتیک بیان شد، به علاقه مندان این حوزه توصیه می شود تا نسبت به دریافت مدرک معماری و طرح های ساختمانی، اقدام کنند. موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازن با کسب کليه مدارک و مجوزهاي مورد نياز از سوي وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، که يکي از معتبر ترين مراکز در حوزه صدور مجوزهاي آموزشي مي باشد، اقدام به برگزاري این دوره و کسب گواهینامه معماری و هنر های زیبا کرده است. - معرفی معماری رنسانس
معماری از سبک رنسانس، در سده های 15 و 16 میلادی قابل مشاهده بود و در عصر روم و یونان باستان مورد بررسی قرار گرفته است. کلمه رنسانس در لغت به معنای جنبش و زایش فرهنگی مهمی است که شروع کننده دورانی از انقلاب علمی و مذهبی در اروپا می باشد. علاقه مندان به سبک معماری و دوره رنسانس، امیدوار بودند که سبک کلاسیک روم و یونان، باز گردانده شود. در واقع می توان گفت که مخالفان سبک گوتیک معتقد بودند که با به وجود آوردن معماری رنسانس می توانند سبک های قدیمی کلاسیک را باز گردانند و احیا کنند. شروع پیدایش معماری رنسانس را در سده چهاردهم و در شهر فلورانس زاده شد و در عرض سه قرن در سراسر اروپا انتشار و در انگلستان به پایان رسید. دوره گوتیک فقط مربوط به کلیسا و طرح های آن بود ولی در دوره رنسانس، حرف از ریاضی، منطق و انسان مداری بود و تمامی تفکرات مذهبی و مربوط به کلیسا کنار رفت. جالب است بدانید که این اتفاق ها پس از جنگ مسیحیان و مسلمانان رخ داد و با پیروزی مسلمانان بود که علم ووارد اروپا شد، و پس از این شکوفایی های علمی، دوره و عصر رنسانس به وجود آمد. دوران رنسانس برای اروپاییان عصر جدیدی بود که کامیابیهای بسیاری را حاصل کرد. همان طور که در بین عصر کلیسا ها و دوره رنسانس، تفاوت های زیادی موجود است، در معماری های آن ها نیز این موارد به وضوح قابل مشاهده است. نقاشی های دو بعدی و سه بعدی در این عصر به وجود می آیند که مخاطبان بتوانند عمق هنر را در این معماری های زیبا احساس کنند. معماران رنسانس کسانی هستند که پیچیدگی، غیر متقارن بودن و نا همگونی ساختمان ها و سازه ها نمی پسندند و در مقابل به دنبال ایجاد آثاری هستند که ساده باشد و ابعادی دقیق و متقارن را دنبال کند. در واقع رنسانس یعنی تولد دوباره که منظور زایش دوباره عصر کلاسیک است که به دوره بیداری و پیشرفت علم در ایتالیا و اروپای شمالی باز می گردد. آن ها به دنبال سبک هایی بودند که از علوم و قواعد ریاضی وار تبعیت کنند و سازمان ها و بناهای منظمی را به وجود آورند. اطلاعاتی که در این زمینه بیان می شود، از مفاهیمی نشات می گیرد که در دوره های آموزشی بیان شده است و فراگیران می توانند با استفاده از آموزش و دریافت مدرک معماری، به فرصت های شغلی و استخدام خود، بله بگویند.
مقایسه معماری گوتیک و رنسانس
جالب است بدانید که همواره در طول تاریخ جهان بشریت، معماری با عقاید انسان ها از جمله از سیاسی، فرهنگی و اجتماعی همگام بوده است و با توجه به گذشت زمان، تغییرات بسیاری در آن به وجود آمده است. یکی از تفاوت های معماری رنسانس و گوتیک در زمان پیدایش آن ها می باشد، که هنر گوتیک در قرن های ۱۲ تا ۱۵ میلادی پا به عرصه هنر و معماری گذاشت، در حالی که هنر رنسانس در قرن های ۱۵ تا ۱۶ میلادی با کنار گذاشتن سبک گوتیک در معماری اروپا به وجود آمد و همگان را شگفت زده کرد. در قسمت قبل راجع به تفاوت های معماری رنسانس و گوتیک نکاتی را بیان کردیم، که معماری گوتیک در ارتباط با طرح های کلیسا و مکان های مذهبی بود ولی معماری رنسانس، عصری جدید بود که برای احیای عصر کلاسیک وا ز بین بردن معماری گوتیگ، ساخته شده بود. معماران رنسانس بر عکس معماران گوتیک، کسانی بودند که پیچیدگی، غیر متقارن بودن و نا همگونی ساختمان ها و سازه ها نمی پسندیدند و در مقابل به دنبال ایجاد آثاری بودند که ساده باشد و ابعادی دقیق و متقارن را دنبال کند.
چرا باید در دوره معماری و هنرهای زیبا در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کنیم؟
با توجه به استقبال بسيار قابل توجه متقاضيان از دوره معماری، برخي مراکز آموزشي معتبر در راستاي پاسخ گويي به نياز جامعه اقدام به برگزاري این دوره های طراحی و زیباسازی ساختمانی کرده اند. يکي از اين مراکز آموزشي معتبر موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان مي باشد.
موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان با اخذ کليه مدارک مورد نياز از سوي سازمان ها و مراکز ذيصلاح و با همکاري اساتيد برتر و به نام حوزه معماری اقدام به برگزاري دوره هاي آموزش معماری و طراحی در سطح استانداردهاي بين المللي کرده است. فراگيران با شرکت در این دوره و اخذ گواهینامه معماری موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان، علاوه بر صرفه جويي در زمان، هزينه و انرژي مي توانند اطمينان حاصل کنند که در يکي از جامع ترين و معتبر ترین دوره هاي آموزشي حوزه معماری ساختمانی شرکت کرده اند. همچنين دانش پذیران با شرکت در این دوره هاي آموزشي و دریافت مدرک معماری و زیبا سازی شهر اين مرکز، علاوه بر کسب دانش، تخصص، توانايي، مهارت و قابليت هاي مورد نياز براي ورود به اين حرفه در پايان دوره نيز موفق به اخذ مدرک معماری معتبر از سوي اين موسسه نيز خواهند شد. با توجه به اين که این گواهینامه صادر شده توسط موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازن مورد تائيد سازمان علوم، تحقيقات و فناوري کشور نيز مي باشد و از درجه اعتبار بسيار بالايي برخوردار است، فراگيران پس از شرکت در دوره هاي آموزشي زیبا سازی ساختمانی اين موسسه و دریافت این مدرک، مي توانند شانس ورود خود را به بازار کار به ميزان قابل توجهي افزايش دهند و همچنين افراد شاغل نيز مي توانند به واسطه بالا بردن توانايي ها و قابليت هاي خود، ارتقاي شغلي خود را فراهم نمايند .از این رو موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان یکی از بهترین و بروز ترین موسسات در این حوزه می باشد.
- موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازن با کسب کليه مدارک و مجوزهاي مورد نياز از سوي وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، که يکي از معتبر ترين مراکز در حوزه صدور مجوزهاي آموزشي مي باشد، اقدام به برگزاري دوره هاي آموزش معماری و صدور گواهينامه آن کرده است .
- اين موسسه آموزشي به واسطه سال هاي فعاليت در حوزه برگزاري دوره هاي آموزشي در حوزه شهرسازی و زیبایی بناها و کسب اعتبار، به يکي از برترين هاي اين حوزه تبديل شده است.
- اين موسسه آموزشي به واسطه همکاري با اساتيد برتر به یکی از موفق ترین موسسات برگزار کننده در این زمینه شده است.
- علاوه بر تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، امکان ترجمه رسمی در سر برگ دادگستری با مهر وزارت امور خارجه را نیز دارد. این مورد برای افرادی که قصد مهاجرت و کار در کشور های دیگر را دارند، بهترین مزیت این دوره محسوب می شود. علاوه بر این، دانش پذیران می توانند، مدرک صادر شده که مورد تایید سازمان بین المللی WES کانادا می باشد را دریافت کنند که این مزیتی بسیار عالی به حساب می آید و موجب می شود ارزش این مدرک بیشتر شود.
با توجه به مزايا و منافعي که براي شرکت در این دوره هاي آموزشی موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان ارائه شد، به کليه متقاضيان و علاقه مندان توصيه مي شود با شرکت در دوره های اين مرکز، به طور همزمان از کليه خدمات آن نیز برخوردار شوند.