تعریف اصطلاح حسابداری
تعریف اصطلاح حسابداری
تعریف اصطلاح حسابداری | حتما شگفت زده می شوید اگر بدانید که حسابداری یکی از قدیمی ترین مشاغلی است که در تاریخ تمدن بشری وجود داشته است و قدمت آن به 3700 سال قبل از میلاد مسیح در تمدن مصر و یونان باستان و رم برمی گردد. با این سابقه ی پیدایش، حسابداری به عنوان شاخه ای از علوم ریاضیات، در سالهای متمادی مشغول حساب و کتاب، جمع آوری و رسیدگی به اطلاعات مالی بوده است. در واقع حسابدار فردی است که علاوه بر رسیدگی به امور مالی، اطلاعات مالی و حسابداری را شناسایی و ثبت می کند.
براي حسابداري تعاريف زیادی وجود دارد که در کتابهای قدیمی از آن به عنوان فن ضبط، ثبت، جمع آوری، اندازه گیری، تجزیه و تحلیل، طبقه بندی و تخلیص اطلاعات مالی و یا رویدادهای و معاملات مالی یاد می شود اما امروزه دیگر حسابداری را فن نمی دانند، بلکه آن را به عنوان سیستم اطلاعاتی و یا حسابداری در نظر می گیرند.
در واقع حسابداري دانشي است كه به وسیله ی اطلاعات مالی، عملیات مالی، و رویدادهای دارای اثر مالی بر یک موسسه، جمع آوری، تجزیه و تحلیل، اندازه گیری و ثبت تجمیع و محاسبه می شود، تا افراد ذینفع مانند مدیران سازمان و یا مدیران برون سازمانی مانند بانک ها، مقامات مالیاتی و یا مجمع عمومی سازمان مورد نظر و... بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. به همین دلیل فردی که دارای تحصیلات دانشگاهی حسابداری نیست بیشتر دفتر دار است تا حسابدار.
چرا که معمولا، گزارش های این دسته از افراد که حسابداری را بدون تحصیلات آکادمیک یاد می گیرند، مطابق استاندارد نیست و پردازش اصولی و کافی نمی شود. برای مثال یک حسابدار تجربی معمولا نمی تواند هیچ گونه تمایزی بین دارایی کوتاه مدت و بلند مدت قائل شود و یا نمی داند که معاملات ارزی را چگونه باید در دفاتر ثبت کرد. از طرف دیگر یک حسابدارآکادمیک و تحصیل کرده، می تواند در آینده، مدیر مالی یک سازمان و یا شرکت شود، بدین شکل که قادر خواهد بود به مدیریت شرکتی که برای آن کار می کند ایده بدهد که منابع مالی موجودش را در چه راه هایی سرمایه گزاری کند تا استفاده ی بهینه از آنها شود و یا اگر سازمان به منابع مالی جدید نیاز داشت، یک مدیر مالی با تجربه و دارای تحصیلات آکادمیک بر اساس دانش خود می تواند بگوید که از چه طریقی باید نیاز مالی شرکت را تامین کرد. در واقع انجام مجموع این فعالیت ها خارج از توانایی یک حسابدار تجربی است.
آنچه كه در حسابداري اصولی و آکادمیک مورد اهميت می باشد، اين است که هر کدام از کلمات و اصطلاحات در حسابداری دارای مفاهیم و روش های خاصی می باشد که جز به جز جای تفکر و بحث دارند كه اگر اين مفاهيم و اصطلاحات با دقت درك شوند یادگیری حسابداري سهل و آسان خواهد شد.
آشنایی با حسابداری
حسابدارها، معمولا کلیه ی اطلاعات مالی را ثبت و ضبط، اندازه گیری و طبقه بندی می کنند و بعدا در قالب گزارش های مالی، ترازنامه ها به ذینفعان داخلی و خارجی که شامل مدیران سازمان ها و شرکت ها هستند، ارائه می دهند. تمامی حسابداران معمولا می توانند یا به صورت پروژه ای حسابرسی یک شرکت را به عهده گرفته و کلیه مسائل مالی اش را مدیریت کنند و یا به عنوان حسابدار در شرکتی مشغول شوند و به صورت ماهانه به کلیه ی امور مالی شرکتی که در آن کار می کنند، رسیدگی کنند.
وضعیت استخدام و بازار کار حسابدار
یک حسابدار با تجربه میتواند در تمامی موسسات و مراکز و همچنین واحدهای خصوصی، دولتی یا تجاری به عنوان حسابدار استخدام شود. حسابدارها اغلب، 8 ساعت در روز و در ساعات اداری کار می کنند اما گاها بنا بر ضرورت ممکن است که در ساعات دیگر روز و حتی روزهای تعطیل و ساعات غیر کاری کار کنند. حسابداری شاخه های مختلفی دارد اما پرکاربردترین شاخه های حسابداری معمولا شامل موارد زیر است:
- حسابداری مالی( در موسسات و مراکز خصوصی و دولتی)
- حسابداری مالیاتی( در واحدها و سازمان های دارایی و مالیاتی)
- حسابداری صنعتی( در واحد های صنعتی و دولتی)
- حسابداری بانک ها( شعب کلیه ی بانک های خصوصی و دولتی)
- حسابداری دولتی( مراکز و سازمان های دولتی)
- حسابداری بیمه( موسسات و ادارات بیمه)
وظایف یک حسابدار
به طور کلی هر حسابداری برای انجام وظایف و مسئولیتها ی اداری خویش، شرح وظایف مشخصی دارد که بایستی همه ی آن ها را به نحو منظم و مناسب انجام دهد. در ادامه با شمه ای از وظایف حسابدار آشنا می شویم.
- ثبت کلیه ی اسناد حسابداری دستمزدها و حقوق کارمندان، بیمه، مالیات در دفاتر و یا نرم افزارهای مختص حسابداری
- ثبت و ضبط اسناد حسابداری فروش( در موسسات و شرکت هایی که فروش دارند)
- ثبت و ضبط اطلاعات مربوط به حسابداری و ورود و خروج انبارها( در شرکت هایی که انبار دارند)
- ارتباط گرفتن با سازمان های امور مالیاتی، تامین اجتماعی و سایر نهاد های قانونی مرتبط
- محاسبه ی حقوق و دستمزد ماهیانه ی کارمندان و تنظیم و تهیه ی فیش حقوقی برای آنها
- ثبت درآمدها و هزینه های سازمان و کنترل سود و زیان و ارائه ی گزارش های مالی دوره ای به مدیران
- تنظیم و تهیه ی ابتدایی صورت های مالی شرکت و ارائه آن ها به رئیس حسابداری یا مدیر مالی جهت تایید و کنترل نهایی
- صدورضمانت نامه، چک، سفته و … و پیگیری انجام مهر و امضاء آن و تحویل به ذینفعان رویداد مالی و ...
مهارت ها و دوره های آموزشی مورد نیاز شغل حسابدار
معمولا کسانی که می خواهند به عنوان حسابدار در سازمان و یا شرکتی مشغول به فعالیت شوند بایستی، مدرک حسابداری با گرایش های مختلفی داشته باشند که عبارتند از:
- حسابداری عمومی
- حسابداری بازرگانی یا تجاری
- حسابداری (دولتی - مالیاتی)
- حسابداری مدیریت
- حسابداری شرکت های بیمه
- حسابداری گرایش حسابداری دولتی
- حسابداری گرایش حسابداری صنعتی
- حسابداری گرایش حسابداری مالی
- حسابداری گرایش حسابداری مالیاتی
- توانایی های لازم برای شغل حسابداری
رشته ی حسابداری یا دوره حسابداری از جمله رشته هایی است که از سه گروه ریاضی فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد و البته در آزمون سه گروه، درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته محسوب می شود. در واقع علاقه به مبحث ریاضی و دارا بودن هوش ریاضی در رشته حسابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. یک حسابدار باید بتواند به خوبی گزارش حسابداری کارهای خود را ارائه دهد. بنابراین بایستی به خوبی بر ادبیات فارسی مسلط باشد و استعداد نگارشی خوبی داشته باشد. دانشجوی دوره حسابداری بایستی تحمل ساعتها کار متمادی و نشستن های طولانی پشت میز و سر کله زدن با اعداد را داشته باشد. همچنین بایستی بسیار دقیق و منظم بوده تا در جمع بندی ارقام و اعداد دچار مشکل نگردد.
موقعیت شغلی حسابداران در ایران
فرصت های شغلی پیش روی یک حسابدار، بسیار زیاد است و از پایین ترین سمت ها تا بالاترین را در بر می گیرد. بسیاری از فارغ التحصیلان دوره حسابداری در بعضی از دانشگاهای مختلف کشور اعم از آزاد، دولتی، غیر انتفاعی و ... مشغول به تدریس این رشته هستند و در واقع تعداد بیکاران این رشته از سایر رشته ها بسیار کمتر است، چون از یک سازمان کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانه ها و سازمان های کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی سالانه و ماهانه به حسابدار نیاز دارند.
سرفصل های آموزش حسابداری در طول تحصیل
در دوره حسابداری، سرفصل های درسی مختلفی باید ارائه شود، دروسی مانند روانشناسی عمومی، علم اقتصاد، جامعه شناسی، ریاضیات پایه، ریاضیات کاربردی، مبانی کاربردی کامپیوتر، مدیریت تولید، آمار کاربردی، پژوهش و عملیات، حقوق بازرگانی، بانکداری، مبانی سازمان مدیریت، توسعه اقتصادی، حسابداری عمومی، روش تحقیق به طور کلی در طی مدت زمان دوره حسابداری، تدریس می شوند که همگی دروس عمومی هستند و اما دروس اصلی و تخصصی در دوره حسابداری عبارتند از: اصول حسابداری، حسابداری پیشرفته، حسابداری میانه، حسابداری صنعتی، حسابرسی عمومی، حسابداری مالیاتی، مدیریت مالی، اصول تنظیم و کنترل بودجه، مباحث جاری حسابداری، متون حسابداری.
چرا باید در دوره حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کنیم؟
برای مدیریت و هدایت هر نوع کسب و کاری، حسابداری لازم است. باید این مورد را مد نظر داشته باشید که مبحث حسابداری در هر کسب و کاری یک زبان پایه می باشد. در واقع داشتن پایه ای از حسابداری برای تمامی کسانی که مشغول به کار هستند لازم و ضروری است و این همان دلیلی است که نشان دهنده ی این است که چرا دوره حسابداری و یادگیری آن در دنیای امروزی تا این اندازه متقاضی دارد. این روزها با توسعه ی کسب و کارها و بزرگتر شدن کسب و کارهای کوچک هر روزه نیاز به حسابداران حرفه ای و متخصص زیادتر می شود چرا که تمامی کسب و کارهای امروزی معمولا مطابق با اصول خاصی هدایت و اداره می شوند. پس تمامی شرکت های بزرگ و کوچک، سازمانها، مغازه های کوچک و کارهای خانگی و .... نیاز به حسابدار دارد. لذا در پی این تقاضا روز به روز افراد در پی یافتن فرصت های شغلی بیشتر و تخصص بیشتر هستند. ما برای حرفه ای شدن شما و یادگیری فنون و اصول حسابداری، شرکت در دوره حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان را پیشنهاد می کنیم. با شرکت در دوره حسابداری این موسسه ضمن یادگیری کلیه ی سرفصل ها و دروس حسابداری و ...، در پایان دوره مدرک حسابداری و یا گواهینامه حسابداری معتبر مورد تایید وزارت علوم فناوری و تحقیقات را دریافت می کنید.
از آنجایی که این روزها تمامی شرکت های بزرگ و کوچک نیاز به یک حسابدار خبره و حرفه ای دارند که کلیه ی امور مالی و حسابداری شرکت را دست بگیرد، این روزها میزان تقاضای استخدام حسابداران از سمت کارفرمایان افزایش بسیاری داشته است. لذا اگر می خواهید که از فرصت های شغلی موجود نهایت استفاده را بکنید، می توانید با شرکت در دوره حسابداری کاربردی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان و دریافت مدرک حسابداری کاربردی به راحتی از این فرصتهای شغلی استفاده کنید. از آنجایی که کلیه ی حسابداران شرکت ها بایستی مدرک حسابداری کاربردی داشته باشند و مدرک و گواهینامه ی حسابداری خود را از موسسه ی آموزشی معتبری دریافت کرده باشند، به تمامی متقاضیان شرکت در دوره توصیه می شود قبل از ثبت نام و شرکت در کلاس های حسابداری مالی، با تحقیق و بررسی کامل در یک موسسه ی آموزشی معتبر ثبت نام کرده و در پایان دوره بعد از گذراندن سرفصل های دروس آموزشی کلاس های حسابداری کاربردی و موفقیت در آزمون دوره ، گواهینامه ی حسابداری کاربردی را دریافت کرده تا از این طریق بتوانند راه های ورود به بازار کار مطمئن و درآمد زا را برای خود باز گشایند . شرکت در دوره های حسابداری کاربردی در مراکز آموزشی غیر معتبر پیامدی به جز اتلاف هزینه، انرژی و وقت برای فراگیران در بر نخواهد داشت.
از آنجایی که شرکت در کلاس های موسسات آموزشی نا معتبر، کاری بیهوده است و از آنجایی که موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان با مجوز رسمی از وزارت علوم، فناوری و تحقیقات، دوره حسابداری کاربردی را برگزار کرده و در پایان دوره مدرک حسابداری کاربردی مورد تایید وزارت علوم فناوری و تحقیقات را به کلیه ی دانش پذیران دوره اعطا می کند ، لذا شرکت در دوره های حسابداری کاربردی موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان ، به تمامی افراد و علاقمندانی که می خواهند در این حرفه مشغول به فعالیت شوند، توصیه می شود.
چگونه به یک حسابدار موفق تبدیل شویم؟
برای اینکه بتوانیم یک حسابدار ماهر و حرفه ای شویم، نیاز به صبر، زمان و تجربه ی کافی داریم. لازمه ی حسابدار موفق شدن، کسب تجربه ی زیاد و آموزش های مستمر در زمینه ی حسابداری است.
برای تبدیل شدن به یک حسابدار موفق بایستی سه خصوصیت مهم داشت:
- داشتن استعداد ریاضی و تکرار کلی تمامی اصول حسابداری به صورت یک فرآیند
- داشتن توانایی تجزیه و تحلیل و تفسیر آنها با سرعت و دقت بالا
- توانایی ارتباط برقرار کردن با مردم و تبدیل اطلاعات پیچیده به اطلاعات شفاف و ساده
با داشتن این سه خصوصیت مهم و همچنین تجربه، پشتکار، سعی و تلاش فراوان و آموزش های مستمر و به روز و همچنین شرکت در دوره حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، به راحتی می توانید تبدیل به یک حسابدار حرفه ای و موفق شوید.
پس با ما همراه باشید و در دوره ی آموزش حسابداری این موسسه شرکت کنید.