تشخیص دوره عمر کالا
تشخیص دوره عمر کالا
مفهوم مدیریت بازاریابی
مدیریت بازاریابی، به معنای استفاده و به کارگیری متدها و روش های خاص به منظور ارتباط موثر و بلند مدت با مشتری، جذب شان و افزایش تعداد آنها است. در این فرایند، مدیران بازاریابی باید بتوانند به گونه ای از شیوه های بازاریابی استفاده کنند که، مشتری به راحتی در مورد محصولاتی که یک شرکت خاص تولید و ارایه می نماید، اطلاعات لازم را کسب کرده و حتی آنها را با دیگران نیز به اشتراک بگذارد. امروزه، البته با وجود پیشرفت های علمی و وجود انواع شبکه های اجتماعی، وظیفه بازاریابی بیشتر بر عهده رسانه ها ی مجازی و اجتماعی واگذار شده است.
غالبا، به کارگیری شیوه های خلاقانه و متنوع و جدید، میتواند به بازاریابی و در نهایت فروش یک محصول و عبور از میان رقبای موفق و شرکت های ارایه کننده محصولات مشابه عبور کند. علاوه بر این، در بازاریابی باید بر مشتری و نیازهای او تمرکز داشت و به انتخاب او احترام گذاشت تا مشتری از این محصولات با شوق و علاقه استقبال کرده و به آن شرکت و محصولاتش وفادار بماند.
سرفصل های این مقاله شامل تعریف مدیریت بازاریابی، فرایند های بازاریابی، مراحل طراحی کانال توزیع، آموزش مدیریت بازاریابی، مدرک مدیریت بازاریابی ، دوره مدیریت بازاریابی، گواهینامه مدیریت بازاریابی، بازاریابی مستقیم و تشخیص دوره عمر کالا می شوند.
فرایندهای بازاریابی
بخش مهم و تعیین کننده هر شرکت تولیدی، بازاریابی و استفاده از انواع متدهای متنوع آن است. به همین منظور، شرکت ها و سازمان ها موظف هستند از قبل برای آن برنامه ریزی کرده و کارهای عملیاتی انجام داد تا محصول مورد نظر ، مطلوب مشتری واقع شود. فرایندهای بازاریابی، از جمله فرایندهایی هستند که با استفاده از آنها، میتوان نیاز و سلیقه و میزان رضایت مشتری از محصولات را تعیین کرد. این فرایندها عبارتند از :
ارزیابی و تجزیه و تحلیل همه روندها و فعالیت های بازاریابی انجام شده در بازه های زمانی مشخص
دز نظر گرفتن ملاک های کارایی شیوه های مختلف بازاریابی
تجزیه و تحلیل اطلاعات مرتبط با نقاط ضعف و قوت محصولات ارایه شده
تعیین اهداف های بلند مدت بازایابی یک محصول خاص
امتحان کردن شیوه های پر بازده بازاریابی و گزارش دادن و مقایسه آنها با روشهای قبلی
آموزش مدیریت بازاریابی
مدیریت بازاریابی میتواند نقش کلیدی در روند رشد و ارتقا امور اقتصادی یک شرکت ایفا کرده و حتی میتواند موجودیت یک شرکت را تعیین و به اثبات برساند. از این جهت، افرادی که مسئولیت مدیریت بازایابی محصولی را برعهده می گیرند باید، قبلا این موقعیت را تجربه کرده و آموزش مدیریت بازاریابی را گذرانده و تجربه عملی مفید به دست آورده و به انجام تمام امور مربوط به آن مسلط باشند. علاوه بر این، آگاهی از انواع شیوه های کارآمد بازاریابی و داشتن گواهینامه مدیریت بازاریابی، میتواند به پیشبرد فرایند بازاریابی کمک شایانی بکند.
در راستای آموزش فن بازاریابی، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، دوره آموزشی آموزش مدیریت بازاریابی را برای بازاریاب ها و مدیران و دیگر علاقمندان معرفی و ارایه کرده است. دوره مدیریت بازاریابی، دارای سرفصل های کاربردی و جامع بوده و به دانش پذیران فرصت میدهد تا با انواع شیوه های بازاریابی و شناسایی مشتری های بالقوه اشنایی پیدا کرده و تکنیک هاب جذب مشتری یاد بگیرند.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت بازاریابی اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
تشخیص دوره عمر کالا
تشخیص دوره عمر کالا، یکی از نظریه های مطرح در بازاریابی است که توضیح میدهد مدت زمان عمر یک محصول خاص از زمان تولید تا زمانی که از چرخه استفاده خارج شده و مستهلک شود ، چند سال است. در صورتی که شرکت ها از شیوه های تولید خاص در این زمینه استفاده نموده و کیفیت محصول شان را تا حد اعلا افزایش دهند، این دوره عمر طولانی تر بوده و به همان نسبت سود کلانی نصیب شرکت های تولیدی میشود.
علاوه براین این دوره عمر به چها مرحله عرضه، رشد، بلوغ و افول تقسیم بندی میشود که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارد :
عرضه : هدف از ان، ارایه و پیشنهاد محصولی با کیفیت به مشتری و هر چه بیشتر کردن سود شرکت ها است.
رشد : در این مرحله، محصول همچنان با استقبال مواجه شده و شرکت ها میتوانند با توجه به این موضوع، سود خود را افزایش یا کاهش دهند. علاوه براین، شرکتها محصول بیشتری تولید کرده (افزایش عرضه) و همین موضوع به کاهش قیمت منجر میشود.
بلوغ : به زمانی گفته میشود که میزان عرضه از حد معمول بیشتر شده و فروش به طور عجیبی کاهش پیدا کرده و به نوعی به طرف مرحله افول پیش میرود.
افول: در این مرحله، فروش به کمترین مقدار خود رسیده تا جایی که، دیگر فروش آن صرفه اقتصادی نخواهد داشت و کمتر برای ان سرمایه گذاری میشود.
بازاریابی مستقیم|direct marketing
بازاریابی مستقیم، یکی از شیوه های بازاریابی است که در ان، بازاریاب سعی میکند تا به شیوه های مستقیم و با به کارگیری ابزارهایی مانند اینترنت، پیام کوتاه و پست توجه مشتری را به محصول جلب کرده و محصول را به بهترین نحو به آنها معرفی کند. مزیت این نوع بازاریابی در این است که میتوان میزان تاثیر و کارایی اش را بررسی کرده و سپس تصمیمات جدی در مورد ادامه یا توقف بازاریابی رفت. ویژگی ها و تفاوت های این نوع بازاریابی عبارتند از:
این نوع تبلیغات قابل پیگیری بوده و به مشتری ها امکان میدهد تا بتوانند کالای مورد نظرشان را سفارش دهند.
واحدهای فروش محصول غالبا ، پشتیبان بازاریاب ها هستند.
معمولا، تبلیغات ارسال شده برای هر نفر، شخصی بوده و با توجه به اطلاعات موجود از هر فرد، متنوع و متفاوت هستند.
گزارش دادن آمار و ارقام و میزان رضایت مشتری های مختلف، به تصمیم گیری های بعدی بازاریاب ها و شیوه انتخابی برای معرفی محصول کمک می کنند.
بازایاب ها اهداف این تبلیغات را از قبل شناسایی کرده و روی آنها تمرکز میکنند.
مراحل طراحی کانال توزیع
همه کالاهایی که تولید میشوند باید، به شیوه های مختلف بین مشتری ها توزیع شده و البته باید تاثیر و کارآمدی آن شیوه ها را نیز بررسی کرده و آنها را گزارش داد. غالبا، فروش و بازاریابی انواع کالاها مستلزم استفاده از مراحل طراحی کانال توزیع خاص است که شامل :
تعیین کردن اهداف طراحی کانال ها و بررسی محدودیت هایی که در این مسیر وجود دارد
تجزیه و تحلیل انواع نیازهای مشتری و انتظارات آنها برای تحویل به موقع محصول
بررسی همه کانال ها و مزیت ها و معایب شان
در نظرگرفتن گزینه هایی که برای این کانال های توزیع وجود دارد
انتخاب کانال مورد نظر و آموزش افراد برای ارایه محصولات از طریق این کانل ها