برای مدیریت کسب و کار به چه چیزهایی نیاز است؟

برای مدیریت کسب و کار به چه چیزهایی نیاز است؟

به عبارت دیگر برای موفقیت در کسب و کار چه مهارت ها و یا خصایص اخلاقی را شخص باید در خود پرورش دهد؟ مدیریت از جمله پست هایی است که وظیفه بسیار خطیری را بر عهده شخص می گذارد. چه بسیار مدیرانی که در حرفه خود موفق نبودند و نتوانستند کسب و کار خود را اداره کرده و در میانه راه شکست خوردند اما چرا؟ براستی چه ویژگی هایی برای یک مدیر موفق و برای مدیریت یک کسب و کار ضروری می باشد و بدون آن نمی توان انتظار داشت که در مسیری که شخص در پیش گرفته است به موفقیت برسد؟ در این مقاله سعی شده است که به تمامی این سوالات پاسخ داده شود. اگر این سوالات نیز برای شما وجود دارد تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

مدیریت به این معناست که شخصی در تلاش است که به منظور تحقق اهداف سازمان به اداره و نظارت نیروی انسانی بپردازد. شرط موفقیت تمامی مدیران در مهارت های اجتماعی و انسانی آنها نهفته است. چرا که یک مدیر در تلاش است که با رهبری نیروی انسانی تلاش کند تا به آنچه به عنوان اهداف سازمانی در نظر گرفته شده است برسد و بدون مهارت های اجتماعی، مدیریت نیروی انسان امکان پذیر نیست.

افرادی که  به تازگی یک کسب و کار جدید را راه اندازی کردند و به دنبال این هستند که آن را مدیریت کنند بایستی بدانند که مسیر پر چالشی را در پیش رو خواهند داشت که برای موفقیت در این راه بایستی مهارت های بسیار زیادی را بیاموزند تا بتوانند در نهایت موفق شوند. یکی از اصول مهم مدیریتی این است که شخص بیاموزد با کارمندان خود در ارتباط باشد. بنابراین مدیران بایستی مهارت های ارتباطی خود را گسترش داده و در صورتی که در این مورد احساس ضعف و یا کاستی می کنند بایستی زمانی را صرف برطرف کردن این مشکل و یادگیری روابط کارآمد و سازنده کنند.

برای مدیریت کسب و کار به چه چیزهایی نیاز است؟

برای اهمیت یادگیری مهارت های ارتباطی می توان به انتقال پیام به شیوه مناسب به کارمندان اشاره کرد. در واقع مدیری که فن بیان خوبی نداشته باشد و نتواند با کارکنان خود به درستی ارتباط برقرار کند، نمی تواند انتظارات خود را به دیگران انتقال داده و در بسیاری از موارد کارکنان نمی دانند که در مسیری که پیش رو دارند دقیقاً بایستی چه کاری انجام دهند. بنابراین راز موفقیت یک مدیر در این است که بتواند با تمامی کارکنان شرکت و سازمان خود به درستی در تعامل باشد و آنچه از آنها انتظار می رود را مستقیم و کاملا واضح بیان کند.

در بسیاری از موارد ممکن است بنابر موانع و چالش های موجود  کارکنان روحیه خود را برای رسیدن به موفقیت از دست دهند و جو شرکت به گونه ای شود که افراد انگیزه ای برای خوب کار کردن نداشته باشند. یک مدیر توانمند بایستی بداند که چگونه چالش ها را اداره کند  و به کارمندان خود روحیه دهد،  که این امر مستلزم یک روحیه قوی و پشتکار فراوان است. با توجه به اینکه تمامی کارکنان از مدیر خود الگوبرداری می کنند برای مثال چنانچه در شرایط سخت مدیریت یک مجموعه نیز انگیزه خود را برای رویارویی با مشکلات از دست دهد و دست از تلاش کردن بردارد، نمی توان از کارکنان انتظار داشت که روحیه خود را حفظ کنند! بنابراین مدیران بایستی تلاش کنند که روحیه قوی داشته باشند و آمادگی رو به رو شدن با هر چالش و سختی را داشته باشند و در مواقع سخت، انگیزه خود را از دست ندهند. 

صبر و شکیبایی نیز از جمله صفاتی است که یک مدیر بایستی برای کسب آن تلاش کند. مخصوصاً مدیران تازه کار بایستی به خاطر بسپارند که به منظور اینکه بتوانند به کار خود تسلط بیشتری پیدا کند و در واقع در کار خود موفق تر باشند  نیازمند گذشت زمان هستند. در واقع به مرور زمان تجارب یک شخص بیشتر شده و بهتر از قبل می تواند نقاط قوت و نقاط ضعف یک کار را شناسایی کرده و در راستای بهتر شدن کار دست به اقداماتی بزند. علاوه بر این مدیران به منظور اینکه بتوانند کارکنان خود را در مسیری که مدنظرشان است قرار دهند نیازمند گذشت زمان هستند، چراکه تغییر یک شبه اتفاق نمی افتد.

 بعد از صبر و استقامت، ویژگی های دیگری که برای یک مدیر موفق بسیار ضروری می باشد جسارت لازم برای انجام کارها، تغییر در شیوه های نا کارآمد و قاطعیت لازم برای نظارت بر امور است. یک مدیر موفق در تلاش است که به خواسته های کارکنان خود آگاهی پیدا کرده و با تامین آن ها تا جایی که ممکن است اعتماد این افراد را به خود جلب کند. در واقع یک مدیر موفق با تکیه بر هوش و ذکاوت خود از حال کارکنان خود باخبر بوده و در تلاش است که با گوش دادن به مشکلات آنها در راستای حل ناراحتی این افراد برآید. متقابلاً زمانی که کارکنان متوجه این حجم از  توجه مدیریت می شوند از طرفی احساس می‌کنند که وضعیت شان برای مدیریت مهم است طبیعتاً تلاش خواهند کرد که وظایف خود را به بهترین شکل ممکن که انجام دهند.

برای مدیریت کسب و کار به چه چیزهایی نیاز است؟

مدیران موفق همواره در تلاشند که حس صداقت و اطمینان را در بین کارکنان خود ترویج دهند. در واقع زمانی که کارکنان از این امر مطمئن شوند که مدیر شخصی صادق و قابل اطمینان است این فرد را تقدیر کرده و در واقع منجر به بهبود و تقویت بهتر روابط بین مدیر و کارمندان خواهد شد و البته کارکنان از مدیرانی که این حس را به آنها انتقال می دهند حرف شنوی بهتری خواهند داشت، در نتیجه مدیریت اثربخش خواهد شد.

سیستم پاداش دهی و تشویق از جمله اموری است که مدیران موفق از آن غافل نمی شود. در واقع زمانی که شخصی که کار مفیدی در راستای افزایش درآمد، بهبود خدمات و یا کاهش هزینه ها در یک سازمان انجام دهد مورد تشویق مدیر قرار گیرد علاوه بر اینکه شخص از کار خود احساس رضایت خواهد کرد و طبیعتاً در آینده نیز در تلاش خواهد بود که رویه خود را حفظ کند عامل مشوقی خواهد شد برای دیگران تا بتوانند با انجام کارها به بهترین شکل ممکن تایید و توجه مدیریت را به خود جلب کرده و در نتیجه موفقیت در انتظار چنین مجموعه ای خواهد بود.
 
مدیران باید به خاطربسپارند که درصورتی که نتوانند نیازهای کارکنان را برطرف کنند این افراد نسبت به مدیر خود دارای سوءظن شده و نگرش منفی پیدا خواهند کرد، در نتیجه این اتفاق تاثیرات مخربی بر روند کاری سازمان خواهد داشت. یک مدیر موفق بایستی  بتواند واقع بین باشد و همچنین قدرت پیش بینی داشته باشد، به این معنا که با ارزیابی توانمندی ها و امکانات موجود و همچنین عملکردهای کارکنان به شناخت نقاط ضعف و نقاط قوت افراد پرداخته و با توجه به اطلاعاتی که در خصوص قابلیت های افراد، اهداف پیش بینی شده و امکانات موجود دارند، بتوانند موانع و چالش هایی که ممکن است در آینده با آن روبرو شوند را پیش بینی کرده و به گونه ای منطقی به فکر چاره ای برای حل مشکلات باشند. در نظر داشته باشید که پیش بینی تنها زمانی دقیق خواهد بود که داده ها و اطلاعات دریافتی در مورد شرایط، کامل و بدون نقص باشد.

برای مدیریت کسب و کار به چه چیزهایی نیاز است؟

 مدیران باید در تلاش باشند که در اجرای تصمیمات خود راسخ بوده و در واقع به گونه ای عمل گرا باشند و البته به فکر پیشرفت مجموعه و کارکنان هم باشند. در واقع مدیرانی که  به فکر پیشرفت کارکنان خود نیستند، دیر یا زود با شکست مواجه خواهند شد. زمانی را در نظر بگیرید که کارکنان یک مجموعه وظایف خود را با تکیه بر فنون و تکنیک های قدیمی انجام دهند و در واقع دانش خود را به روز نکرده باشند، طبیعتاً چنین مجموعه ای موفق نخواهد بود چرا که همواره برای محصولات و خدماتی که در بازار موجود است رقبایی نیز وجود دارد که با توجه به نیاز جوامع و علم روز در حرکت است، در نتیجه یک مجموعه تنها با تکیه بر تکنیک های قدیمی نخواهد توانست با چنین مجموعه ای به رقابت بپردازد و طبیعتاً کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده در مقایسه با کیفیت محصولات و خدمات موجود در بازار قابل مقایسه نخواهد بود از این رو چنین مجموعه ای شکست خواهد خورد.

یک مدیر توانمند می داند که شخصا نمی تواند به تنهایی از عهده تمامی کارها و  البته سمت مدیریت برآید. بنابراین تمامی کارهایی که بایستی انجام شود را به صورت یک لیست در آورده و با زیرکی که در انتخاب نیروی انسانی خود بخرج داده است انجام این کارها را بر عهده کارمندان خود خواهد گذاشت و در واقع با یک تقسیم کار درست و نظارت اصولی چنین مجموعه ای به موفقیت خواهد رسید.

آنچه تا به الان مطالعه کردید، صفات، خصوصیات و مهارت هایی بود که یک مدیر موفق به آنها نیازمند است، البته مدیر یک مجموعه و مدیر یک کسب و کار در کنار تمامی این مهارت ها و توانمندی ها بایستی با اصول دیگری نیز آشنایی داشته باشد. در واقع زمانی که شما به عنوان یک کارمند واحد آی تی در یک شرکت مشغول به کار می شوید طبیعی است که در خصوص مدیریت امور مالی اطلاعات کافی نداشته باشید اما زمانی که به عنوان یک مدیریت یک مجموعه در حال فعالیت هستید بایستی به خاطر بسپارید که یادگیری یکسری از علوم برای شخصی در سمت مدیریت ضروری می باشد که از این میان میتوان به یادگیری چگونگی مدیریت استراتژیک یک اداره و یا سازمان های هولدینگ و چند کسب و کار، آشنایی با  فرایند بازاریابی، شناخت بازار هدف، مدیریت برند، نحوه قیمت گذاری و تعیین نرخ، چگونگی ارائه خدمات، مدیریت کیفیت پروژه، تولید محصول، مدیریت ریسک، مدیریت امور مالی، ارزشیابی اوراق بهادار، بررسی فرصت های کارآفرینی، مدیریت استراتژیک زنجیره تامین، تحلیل و طراحی سیستم های تولید و مدیریت موجودی های انبار، آشنایی با حسابداری و مدیریت روابط مشتری همه و همه از جمله فنون و مهارت هایی هستند که  افرادی که می خواهند در حرفه مدیریت به بهترین شکل ممکن ایفای نقش کند و بتوانند در دنیای امروزی کسب و کار خود را توسعه بخشند، پیشنهاد می شود. نکته قابل توجه این است که تمامی آنچه به عنوان تکنیک های لازم برای یک مدیریت موفق در این قسمت ذکر شد از جمله  اصولی است که در دوره های مدیریت کسب و کار به آنها پرداخته می شود. بنابراین پیشنهاد ما به افرادی که به دنبال موفقیت بدون شرط هستند این است که در دوره مدیریت کسب و کار شرکت کرده و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند.

 موسسه آموزش عالی فن پردازان با تایید رسمی از وزارت علوم فناوری و تحقیقات اقدام به برگزاری این دوره کرده است. لازم به ذکر است که دانش پذیران این دوره در پایان مدرکی با تایید وزارت علوم و فناوری و تحقیقات دریافت کرده و البته این مدرک  امکان تجربه  را نیز دارد.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها