با mba بازرگانی کسب و کار خود را ارتقا دهید
دوره ی کارشناسی ارشد مدیریت کسب وکار و یا به عبارتی دیگر mba که مخفف عبارت master of business administration است به منظور تربیت و آموزش مدیران کارآمد در قسمتهای اجتماعی، تولیدی، خدماتی و یا اقتصادی سازمان ها و کسب و کارهای بزرگ طراحی شده است.
دوره mba بازرگانی یا کارشناسی ارشد مدیریت حرفه ای بازرگانی همانطور که از نامش مشخص است تنها مربوط به مدیریت بازرگانی نیست. از آنجایی که در کشورایران آموزش رشته مدیریت به گرایش هایی نظیر صنعتی، دولتی و بازرگانی تقسیم می شود، چنین برمی آید که این دوره تنها شامل مباحث و دروس بازرگانی است و برای آموزش دیگر مباحث باید به سراغ دوره ی دیگری رفت در حالی که این تصور کاملا غلط است.
دوره Mba بازرگانی شامل کلیه ی عملیات و فرآیندهایی می شود که از تولید کالا گرفته تا فروش و خدمات پس از فروش را پوشش می دهد.
برای رشته mba حدودا 30 گرایش و زیر شاخه ی مختلف تعریف شده است، اما چهار مورد آن که کاربرد بیشتری دارد و تقریبا در تمامی دانشگا ه ها و موسسات معتبر آموزشی ارائه می شود، عبارتند از:
- دوره mba بازاریابی و مدیریت فروش
- دوره mba مدیریت مالی و مدیریت موسسات مالی
- دوره مدیریت تولید و سیستمهای تولید و پروژه
- مدیریت منابع انسانی
البته در حال حاضر در ایران، رشته mba سیزده گرایش مختلف دارد که عبارتند از:
- مدیریت عمومی
- مدیریت استراتژی
- مدیریت بازاریابی
- مدیریت بازرگانی
- مدیریت رفتار سازمانی و منابع انسانی
- مدیریت پروژه
- مدیریت سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات
- مدیریت عملیات و زنجیره تأمین
- مدیریت فناوری
- مدیریت کارآفرینی
- مدیریت کسب و کار بین المللی
- مدیریت مالی
- مدیریت نواوری و توسعه محصول و خدمت
متاسفانه بسیاری از افراد بدون توجه به محتوای دروس آموزش mba، به طور کلی آن را به عنوان مدیریت سازمان می شناسند و تنها نگاهی یک بعدی به این دوره دارند. اما اگر بخواهیم تعریف دقیق و کامل تری از mba داشته باشیم، بایستی بدانیم که هدف از برگزاری دوره mba در تمامی گرایش ها، تربیت و آموزش افرادی است که می توانند در زمینه ی کاری خود بسیار فعال و کارآمد عمل کرده، وظایف خاص خودشان را به راحتی انجام داده و مدیریت کنند.
در واقع دانش پذیران این دوره بعد از اتمام دوره ی تحصیلی خود می توانند کلیه ی وظایف گفته شده در زیر را مدیریت کنند:
- راهبری و مدیریت کارآمد و موثر سازمان ها و یا زیر مجموعه های تخصصی آن مانند بخش های تولیدی، اطلاعات مالی، بازاریابی و فروش
- ایجاد تحول و دگر گونی مثبت در بخش های تخصصی سازمان
- هدایت، راهبری و مدیریت تحول به وجود آمده در کل سازمان
- کارآفرینی (ایجاد کسب و کارهای جدید و یا ایجاد استارت آپ ها و فعالیت های جدید درون سازمانی)
- ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه کسب و کار و زمینه های مزبور به مدیران سازمانهای اقتصادی و اجتماعی
پیش نیاز شرکت در دوره های مدیریت کسب و کار در همه گرایش ها نیازمند گذراندن حداقل دوره ی کارشناسی در یکی از رشته ها می باشد. افرادی که موفق به گذراندن دوره مدیریت کسب و کار می شوند بعد از فرا گرفتن دانش مدیریت و یادگیری تکنیک ها و مهار تهای مدیریتی تبدیل به نیروهای ارزنده ای خواهند شد که می توانند دانش و تخصص خود را با مهارتهای مدیریتی، نو آوری و حل مسئله ترکیب کنند و نقش مهمی در افزایش بهره وری سازمان ها ایفا کنند.
تاریخچه دوره MBA چگونه است؟
این رشته در کشور آمریکا و در سالهای آخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم یعنی درست بعد از جنگ جهانی دوم در کالج کسب و کار (Tuck)متولد شد. بعد از گذشت چند سال در دانشگاه خصوصی هاروارد نیز ارایه شد. در این زمان بود که آمریکا برای اداره ی کارخانه های دولتی و خصوصی اش نیاز به مدیران حرفه ای و خبره داشت. از این رو کلیه مهندسین که در صنایع مختلف فعالیت داشتند، بایستی مهارت و تکنیک های مدیریتی را یاد می گرفتند و اداره ی کارخانجات را در دست می گرفتند. بعد از این احساس نیاز در حوزه صنعتی، تمامی مهندسین به آموزش دوره mba روی آورند تا از این طریق بتوانند ضعف های مدیریتی خود را اصلاح کرده و تکنیک های جدید و مهارت های مدیریتی را فرا بگیرند تا راحت تر بتوانند از پس اداره ی کارخانجات و صنایع مختلف بر آیند. آمار نشان می دهد که در حال حاضر رشد دوره mba در آمریکا متوقف شده است اما در کشورهای در حال توسعه و رو به رشد و همچنین کشورهای آسیای شرقی رشد خوبی دارد.
بعد از آمریکا، کشور انگلیس در دانشگاه ها و کالج های دولتی و خصوصی این دوره را ایجاد و شروع به آموزش کرد. در آن زمان، دوره mba صرفا زیر نظر دانشگاه هاروارد برگزار می شد. دانشگاه هاروارد در آن زمان 4 دوره ی mba برگزار کرد که دانش آموختگان آن در سراسر دنیا، مدیران ارشد کارخانجات بزرگ بودند و بعد از آن کلیه ی دانشگاه ها و موسسات آموزشی معتبر این دوره را ارایه داده و مدرک mba را به دانش آموختگان اعطا می کردند. بعدها با ایجاد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف تهران در سال 1378 این رشته به طور رسمی در ایران ارایه شد.
دوره mba بازرگانی چیست؟
دوره mba بازرگانی یا همان دوره ی مدیریت کسب و کار بازرگانی، دوره ای است که به صورت کاملا تخصصی برای آشنایی فراگیران با اصول، مبانی و قوانین بازرگانی ارایه شده تا فراگیران بتوانند به راحتی وارد حوزه ی فعالیت های بازرگانی و سرمایه گزاری شده و آینده ی کاری خود را تضمین کنند. این دوره سالیان دراز است که در جهان شناخته شده است، اما در ایران تنها ده سال است که در دانشگاه ها و موسسات معتبر آموزشی ارایه می شود. در کشورهایی مثل آمریکا بیشتر بر حوزه های تجاری دوره ی mba و سازماندهی و منابع انسانی آن تمرکز می شود، اما در ایران بیشتر بر حوزه های عملیاتی آن تاکید می شود.
دوره mba بازرگانی مناسب چه کسانی است؟
این رشته مناسب کسانی می باشد که قصد دارند کارآفرین شده وکسب و کار خود را راه اندازی کنند. این افراد بایستی بدانند که اولین گام برای موفق شدن در حرفه ی مدیریت و یا کارآفرین بودن، دست یابی به دانش مدیریتی استاندارد است. در واقع شرکت در دوره mba بازرگانی تمامی اطلاعات مربوط به دانش مدیریت را در اختیار فراگیران این دوره قرار می دهد. همچنین دوره mba بازرگانی مناسب افرادی می باشد که تمایل دارند در مسیر شغلی خود، پست های مدیریتی را تجربه کرده و به جایگاه شغلی مدیر سازمان ارتقا پیدا کنند. کسب اطلاعات و دانش مدیریتی دوره mba قابلیت های شما را افزایش داده ومسیرانتخابتان به عنوان مدیر بخش یا سازمان را هموار می کند. قابل ذکر است که این دوره، برای افرادی که فکر می کنند روابط شغلی شان مشکل دارد و توانایی برقراری ارتباط اجتماعی مناسب و تعاملات با همکاران را ندارند، بسیار مناسب می باشد.
مفهوم بازرگاني چيست؟
بازرگانی از دیر باز یکی از روش های مورد استفاده ی مبادله کالا و دریافت خدمات مورد نیاز انسانها بوده است. در گذشته ای نه چندان دور، انسان ها معمولا با استفاده از روش های مبادله کالا به کالا یا همان معامله ی پایاپای نیازهای روزمره ی خود را برطرف می کردند، با گذشت زمان افراد به منظور رفع نیازهای خود و تامین مایحتاج زندگی، اقدام به مبادله ی کالا در مناطق دورتر از محل زندگیشان کردند و از این طریق توانستند ضمن رفع مایحتاج مردم در حجم وسیع و جابه جایی کالاها ی مورد نیاز به درآمد قابل توجهی نیز دست پیدا کنند.
با گذشت زمان، کم کم این افراد با نام بازرگان و یا تاجر شناخته شدند و این حرفه نیز در بین مردم شناخته شد. امروزه معانی بسیاری برای فعالیت های بازرگانی ارایه شده است که همه ی این تعاریف نهایتا به فعالیت اصلی حوزه ی بازرگانی یعنی خرید و فروش و مسیر های انجام آن، اشاره می کند. در واقع بازرگانی در بر گیرنده کلیه ی فعالیت های خرید و فروش یا مبادله ی انواع کالاها در مقیاس وسیع در مکان ها و جوامع مختلف با هدف کسب درآمد و سود دهی می باشد.
انواع فعالیت های بازرگانی کدامند؟
فعاليت هاي بازرگاني معمولا به دو دسته تقسیم می شوند:
- بازرگاني داخلي
- بازرگاني خارجي
بازرگانی داخلی، شامل مبادله و جابه جایی انواع کالاها درون مرزهای کشور است که منجر به تامین مایحتاج و نیازهای مردم در مناطق داخلی کشور خواهد شد.
بازرگانی خارجی، شامل واردات کالاهای ضروری و مورد نیاز مردم و صادرات کالاهای تولیدی مازاد است که منجر به تامین کالاهای مورد نیاز افراد جامعه بوده و به تبع آن از احتکار، گرانی و بازار سیاه جلوگیری می کند.
چرا باید در دوره mba بازرگانی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کنیم؟
فعالیت های بازرگانی و کلیه ی امور مربوط به آن به واسطه ی گستردگی جنبه های مختلفش، یکی از زمینه های شغلی بسیار پر ریسک و مخاطره است، از این رو به طور کلی فعالیت و سرمایه گزاری در این حوزه نیازمند آشنایی با قوانین، تکنیک ها و روش های مربوط به حوزه ی بازرگانی می باشد. با آشنایی کامل با قوانین و روش های بازرگانی می توان فعالیت های بسیار موثری در این حوزه انجام داد و نهایتا موفقیت های بیشماری کسب کرد.
همچنین عدم آشنایی کامل با اصول و مبانی بازرگانی، می تواند به راحتی سرمایه ی افراد را از بین برده و باعث شکست حرفه ای آنها شود. از این رو به کلیه ی افرادی که قصد ورود به فعالیت های حوزه بازرگانی را دارند، توصیه می شود که شخصا برای شرکت در دوره های آموزشی mba بازرگانی در موسسات آموزشی معتبر مانند موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان اقدام کرده و یا از طریق استخدام و به کار گیری افراد کار آزموده ای که در دوره ی مدیریت کسب و کار بازرگانی شرکت کرده و کسب تجربه نموده اند، آینده حرفه ای و موفقیت در کسب و کار خود را تضمین کنند.
در واقع شرکت در دوره mba بازرگانی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، ضامن باز گشت، سود دهی و حفظ سرمایه بوده و در یک کلام موفقیت در کسب و کار خواهد بود.
با شرکت در دوره مدیریت کسب و کار بازرگانی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، بعد از گذراندن دوره آموزشی و بررسی سر فصل دروس مربوط به دوره و موفقیت در آزمون نهایی، می توانید گواهینامه mba بازرگانی را دریافت کرده و موفقیت خود را تضمین کنید. مدرک mba بازرگانی، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان مورد تایید وزارت علوم، فناوری و تحقیقات بوده و قابلیت ترجمه ی رسمی را نیز دارا می باشد. همچنین این مدرک مورد تایید سازمان ارزیابی جهانی (wes کانادا) می باشد.
پس اگر قصد فعالیت در حوزه ی بازرگانی و یا مهاجرت به کشورهای دیگر را دارید، اخذ مدرک mba بازرگانی امتیاز ویژه ای برایتان محسوب شده و در واقع کسب و کارتان و یا پروسه ی مهاجرت تان را در مسیر موفقیت قرار می دهد. پس درنگ نکنید و همین حالا با مشاورین ما در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان تماس گرفته و در دوره mba بازرگانی ثبت نام نمایید.