بازار کار مدیریت اجرایی
بازار کار مدیریت اجرایی
تعریف مدیرت اجرایی
یکی از حوزه هایی که صرفا به مدیریت و تربیت نیروهای کارآمد برای انجام وظایف مدیریتی و عملیاتی می پردازد، مدیریت اجرایی است. مدیرانی که به این حوزه مسلط باشند میتوانندسازمان های اقتصادی و اجتماعی، تولیدی و خدماتی را به بهترین نحو سازماندهی و اداره کرده و این موضوع در نهایت، براقتصاد کلی کشور تاثیر چشمگیری خواهد داشت. علاوه بر این، این نوع مدیریت، یکی از سه گرایش متنوع مدیریت اجرایی، MBA و مدیریت شهری است.
مدیران اجرایی باید دارای توانمندی های خاصی بوده ، مهارت های بالقوه ای داشته و بتوانند سیستم های اطلاعات مدیریتی و برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک را بررسی کرده، رفتارهای سازمانی را تجزیه و تحلیل نموده، به پیشبرد و ارتقا انواع واحد های خدماتی و تولیدی کمک کرده و راه حل های قابل اجرایی ارایه دهند. مدیرانی که در رشته مدیریت اجرایی فارغ التحصیلان شده اند، میتوانند، در پست هایی مانند مدیر تاسیسات نفتی و پالایشگاهی، سرپرست واحدهای تولیدی و صنعتی و یا طراح برنامه های کلان اقتصادی در سازمان ها و وزارت خانه های کشور فعالیت کنند.
سرفصل های این مقاله شامل تعریف مدیرت اجرایی، اهمیت برنامه ریزی برای مدیریت، انواع مختلف سازماندهی، آموزش مدیریت اجرایی ، دوره مدیریت اجرایی ، مدرک مدیریت اجرایی ، گواهینامه مدیریت اجرایی ، ضرورت مدیریت عملیات و بازار کار مدیریت اجرایی هستند.
اهمیت برنامه ریزی برای مدیریت
برنامه ریزی از مولفه های ماموریت سازمانی، تحلیل استراتژیک، برسی اهداف بلند مدت، برنامه ریزی تلفیقی و در نظر گرفتن محاسبات مالی تشکیل شده است. این برنامه ریزی به مدیران کمک میکند تا همه فعالیت ها را بر یک هدف که دستیابی به اهداف سازمانی است، متمرکز کنند. علاوه بر این، مدیر باید بتواند با استفاده از تفکر همه جانبه و عمیق، انواع موقعیت های مناسب را تجزیه و تحلیل کند.
اهمیت برنامه ریزی برای مدیریت از این جهت است که، نگرش جدیدی را برای مدیران به وجود آورده و به انها امکان میدهد تا از تمام قوا و نیرو و خلاقیت خود و البته کارکنان تلاشگر برای انجام تمام فعالیت هایی که به اهداف سازمانی ختم میشود، استفاده کند. علاوه بر این، مدیرانی که مسئولیت برنامه ریزی را بر عهده دارند باید تعامل خوبی با کارکنان داشته و بتوانند از قوه خلاقیت آنها در جهت ایجاد هماهنگی و تناسب بین کارها استفاده کنند.
انواع مختلف سازماندهی
سازماندهی ، به معنای استفاده از روندهایی است که به تقسیم کار و ایجاد تعامل و ارتباط کمک میکند. علاوه بر این، سازماندهی یکی از وظایف اصلی مدیران محسوب شده و امکان دارد که به روش های مختلف و یا تلفیقی از آنها استفاده شود. با این حال، در نهایت، مدیران باید در مورد انتخاب نوع سازماندهی و نحوه به کارگیری آنها تصمیم بگیرند و البته میتوانند گاهی در این مسیر از دقت و توجه و پیشنهادات مدیران رو پایین نیز استفاده کنند.
انواع مختلف سازماندهی شامل سنتی و نوین بوده که تقسیم بندی هر کدام با دیگری تفاوت دارد. سازماندهی به روش سنتی شامل انواع زمانی، مشتری، محصولی، فرایندی، ناحیه ای و بازاریابی بوده و بنابر موقعیت ، یکی از آنها مورد استفاه قرار میگیرد. علاوه بر این، سازماندهی به روش نوین شامل سازماندهی بر مبنای دانش، شبکه ای، ماتریسی، تیمی و پروژه ای میشود و البته ،هنگام انتخاب هر کدام باید به میزان کارایی نیز توجه داشت.
آموزش مدیریت اجرایی
مدیریت اجرایی، دارای ملزومات و پیش زمینه های تخصصی و مهمی است و مدیرانی که دارای پیشینه فرهنگی و حرفه ای باشند، میتوانند با انواع دیدگاه های سازنده در زمینه کسب و کار آشنا شده و تجرباتشان را با دیگر مدیران به اشتراک بگذارند. علاوه بر این ، مدیرانی که دارای گواهینامه مدیریت اجرایی باشند، میتوانند در این زمینه به برنامه ریزی های تخصصی پرداخته و راهنمای دیگران بوده و به نوعی موفق تر از دیگران عمل کنند.
در راستای آموزش اصول مدیریت به مدیران ارشد، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، بسته های آموزشی دوره آموزش مدیریت اجرایی را معرفی و ارایه کرده است. دوره مدیریت اجرایی، کوتاه بوده اما فرصت خوب و مفیدی را در اختیار دانش پذیران و علاقمندان میگذارد تا در کمترین زمان و از طریق سرفصل های دوره ، با مفاهیم عمیق مدیریت آشنایی شده و برای کار در محیط های واقعی تجارب ارزشمندی به دست آورند.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت اجرایی اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
ضرورت مدیریت عملیات
منظور از عملیات، شیوه ها و فرایند هایی هستند که ماهیت عملی و اجرایی دارند. پیش از این تصور مدیران بر این بود که صرفا کسب و کارهای تولیدی به مدیریت عملیات نیاز دارند در حالی که ضرورت مدیریت عملیات در تمام فعالیت ها به خوبی احساس میشود. بنابراین، در هر کاری ابتدا باید مراحل کار شناسایی شده و سپس، در مورد شیوه انجام انها تصمیم گرفت.
نکته مهم در مدیریت عملیات این است که خواست و نیاز مشتری به موقع و با دقت شناخته شده و به او اطمینان دهند که محصول بر اساس نیاز او طراحی و ساخته میشود. علاوه براین، مدیران باید در طی این روند، به حاشیه شود خود توجه داشته باشند تا از مقداری که از قبل تعیین کرده بودند، کمتر نباشد. همچنین، همه مدیرانی که دوره مدیریت اجرایی را گذرانده باشند، میتوانند فرایند ها و عملیات ها را مدیریت کند.
بازار کار مدیریت اجرایی
از نظر اکثر مدیران با تجربه و با کفایت، بهترین و پر طرفدارترین رشته ها ،مجموعه رشته های مدیریت هستند و در صورتی که این مدیران و فارغ التحصیلان این رشته، به اندازه کافی با انواع مختلف سازماندهی آشنایی داشته باشند، بازار کار مدیریت اجرایی هم میتواند خوب و پررونق باشد. همچنین، فارغ التحصیلان رشته های مدیریت اجرایی، میتوانند در عرصه های مدیریتی مانند مدیریت تولید، مالی یا حتی مدیریت عاملی ایفای نقش کنند زیرا قبلا به تکنیک های مدیریت تسلط پیدا کرده اند.
علاوه بر این، دارندگان مدرک مدیریت اجرایی و افرادی که آموزش مدیریت اجرایی را پشت سر گذاشتند، می توانند در بخش مشاوره یا تحلیلگر مالی، نیروی انسانی یا بازار نیز مشغول به کار شوند. همچنین، فارغ التحصیلان این رشته، با وجود توانمندی های منحصر به فرد شان ، میتوانند در پست ها و جایگاه های بالایی مانند سرپرست واحدهای تولیدی و صنعتی و پالایشگاهی، طراح برنامه های کلان اقتصادی ، مدیر تاسیسات نفتی و یا در سازمان ها و وزارت خانه های کشور فعالیت مستمر داشته باشند.