اهمیت آموزش روانشناسی

اهمیت آموزش روانشناسی
تاریخچه روانشناسی

علم روانشناسی | psychology science علیرغم پیشینه بسیار بلند خود  تاریخچه ای کوتاه دارد . به این صورت  که اگرچه یافته های مربوط به دانش روانشناسی به صورت آکادمیک و علمی، قدمتی بیش از 130 سال ندارد،اما  مباحث مورد بحث و بررسی در حوزه دانش روانشناسی  از قدیم الایام  مورد توجه نوع بشر واقع شده است .

تاریخچه  روانشناسی به سرزمیم باستانی یونان بر می گردد. تا قبل از سال 1879 میلادی روانشناسی بخشی  از دانش فلسفه محسوب می شدتا زمانی که برای اولین بار در آلمان و آمریکا به عنوان یک علم مستقل مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. دانش روانشناسی به صورت بسیار تنگاتنگ با علومی از قبیل فلسفه، جامعه‌شناسی، فیزیولوژی، عصب شناسی  و به طور کلی دانش‌هایی که مربوط به علوم انسانی هستند در ارتباط است  .به طوری که در روند مطالعه علم روانشناسی فراگیران به صورت ناخواسته ملزم به اشنایی و مطالعه برخی از این علوم هستند .

کلمه روان‌شناسی یا سایکولوژی ، همانند  بسیاری از اطلاعات مرتبط با حوزه روان‌شناختی یک کلمه با اصلیت یونانی است . این اصطلاح  مرکب از دو کلمه "  psyche"  "به معنای روح و ذهن و " logos " به معنای مطالعه کردن  یا شناختن  است که معنای ترجمه  تحت‌اللفظی آن، مطالعه نفس و شناخت نفس است .  این اصطلاح برای نخستین با در سال 1497 میلادی  بوسیله فیلیپ ملانکتون به دنیا معرفی شد .

آموزش روانشناسی

آشنایی با علم روانشناسی

علم روان شناسی علم  مطالعه و شناخت علمی و عملی  و بررسی چگونگی و چرایی ابعاد مختلف رفتارهای کلیه  موجودات  زنده و  به ویژه انسان است . در تعریف ارائه شده برای علم روانشناسی بیشترین میزان تاکید و توجه به رفتارها و جنبه های مختلف آن است. تا جایی که  می توانیم  به جای واژه روان شناسی از واژه  رفتار شناسی نیز استفاده کنیم  ،  چرا كه مهم ترین موضوع مورد بحث و بررسی درعلم روان شناسی به عنوان یك علم رفتاری ، بررسی و مطالعه فعالیت ها و واكنش های حیوانات  وانسان ها  در موقعیت ها و شرایط  مختلف است.

در تعریف ارائه شده برای علم روانشناسی مفهوم  " رفتار" عبارت است ازآن دسته از عادت ها ، حالت ها، فعالیت ها، كنش ها و واكنش و بر هم کنش های نسبتاً پایداری كه در شرایط و موقعیت های متفاوت از افراد سر می زند و از عمده ترین ویژگی های این رفتارها قابل مشاهده بودن ، قابلیت اندازه گیری ، قابلیت ارزیابی و امکان پیش بینی است .

در حوزه دانش روانشناسی رفتارهای انسان را به چندین  دسته  مختلف تقسیم می کنند .  

تقسیم بندی رفتارهای انسانی عبارت است از:

رفتارهای شخصی :

اولین دسته از رفتارهای انسانی رفتارهای شخصی است . رفتارهای شخصی رفتارهایی هستند كه كاملاً جنبه شخصی داشته و در هر فرد و با فرد دیگر متفاوت است .   به عنوان مثال شخصی  از روی عادت  روزانه سه بار مسواک می زند .

رفتارهای  شغلی :

دومین دسته از رفتارهای انسانی  رفتارهای شغلی است . رفتارهای شغلی رفتارهای  خاص یا عادت هایی هستند  كه انسان در محیط  كار ودر جریان انجام وظایف و مسئولیتهای حرفه ای خود  از خود بروز می دهند .  به عنوان مثال  شخصی که عادت دارد در آغاز هر روزکاری لیستی از کارهای مورد نظر تهیه نماید و در طول روز با مراجعه به آن از انجام کلیه موارد اطمینان خاطر حاصل نماید .

رفتارهای تحصیلی :

سومین دسته از رفتارهای انسانی رفتارهای تحصیلی هستند . رفتارهای تحصیلی در برگیرنده کلیه  رفتارهایی که افراد در ارتباط با امور تحصیلی خود از خود بروز میدهند می شود  . به عنوان مثال دانش آموزی که همیشه قبل از تدریس درس جدید توسط معلم درس مورد نظر را مطالعه می كند و یا این كه به منظور  یادگیری بهترو بیشترعادت به خلاصه نویسی دارد و  یا همیشه با صدای بلند درس می خواند.

رفتارهای اجتماعی:

چهارمین دسته از رفتارهای انسانی رفتارهای اجنماعی است . رفتراهای اجتماعی آن دسته از رفتارهایی هستند که  افراد در تعاملات بین فردی  و معاشرت های اجتماعی و برخورد با سایر اعضای جامعه از خود بروز می دهند . به عنوان  مثال فردی در برخورد با سایرین پیش سلام است.

دانش روانشناسی در  بررسی ، ارزیابی و سنجش  رفتارهای مختلف افراد  به مباحث و مقولاتی از قبیل  چه كسی، در چه شرایطی  و در چه زمانی و با چه سنی توجه بسیار زیادی می کند . بر ای ن باور است که آنچه از افراد در شرایط و موقعیت های مختلف سر می زند با کلیه این موارد در ارتباط است است و هر یک از این فاکتورها به سهم خود تاثیر به سزایی بر واکنش های افراد دارند . 

دوره روانشناسی

شاخه های علم روان شناسی

علم روانشناسی د رگذز زمان به شاخه های مختلفی تقسیم بندی شد که درادامه به آن ها اشاره می کنیم :

روانشناسی عمومی

روان شناسی رشد و كودك

روان شناسی شخصیت

روان شناسی اجتماعی

روان شناسی بالینی

روان شناسی مریضی

روان شناسی كودكان استثنایی

روان شناسی تربیتی

همان گونه که قبلا نیز اشاره کردیم علم روان شناسی دارای شاخه های تخصصی متعددی است که علاقه مندان به حوزه علم روانشناسی می توانند  پس از گذراندن دوره های آموزشی روان شناسی عمومی با توجه به علایق و سلایق  خود در یکی از این شاخه ها به ا دامه تحصیل مشغول شوند .

مدرک روانشناسی

اهمیت روان شناسی عمومی

با توجه به این مهم  که همه انسان ها به صورت معمول  به منظور انجام کلیه امورات روزمره زندگی خود با سایر افراد بشر در ارتباط متقابل هستند ، در راستای برقراری  روابط خوب با آن ها لزوما می بایست از ان ها  شناخت کافی داشته باشیم تا قادر باشیم در برابر ان ها واکنش ها و عکس العمل های مناسب و به جا  از خود بروز دهیم و این مهم میسر نخواهد شد  مگر در سایه مطالعه علم روان شناسی .

امروزه درتمام  دنیا در  اکثریت قریب به اتفاق  رشته های تحصیلی، علم روان شناسی به عنوان یکی دروس اصلی و هم  به دانشجویان ارائه می گردد . زیرا محققان بر این باورند که انسان در هر کجای این کره خاکی  که زندگی کند با سایر هم نوعان خود در ارتباط است و چگونگی این ارتباط پایه و اساس کلیه مراودات و معاملات بعدی خواهد بود .

دوره های آموزشی روان شناسی

با توجه به اهمیت بسیار زیاد علم روان شناسی و تمایل علاقه مندان برای شرکت در دوره های آموزشی روان شناسی  مراکز دانشگاهی و آموزشگاهی زیادی اقدام به برگزاری دوره های آموزشی روان شناسی کرده اند . یکی از مراکز معتبر آموزشی مرکز آموزشی مجازی فن پردازن است که با ارائه بسته های آموزشی روان شناسی فراگیران را در راستای نیل به اهدافشان یاری می نماید .علاقه مندان می توانند با گذراندن دوره های آموزشی روان شناسی عمومی و اخذ مدرک برای شرکت در دوره های آموزشی تخصصی روان شناسی که قبلا به آن اشاره کردیم اقدام نمایند . باتوجه به این که کلیه دوره های آموزشی مرکز آموزش مجازی فن پردازن به صورت کاملا غیر حضوری و در قالب آموزش های آنلاین و بسته های آموزشی به فراگیران ارائه می شوند متقاضیان علاقه مند می توانند با هر شرایط کاری در این دوره های آموزشی شرکت کرده و از مزایای ان بهره مند شوند .

لازم به ذکر است کلیه مدارک صادرشده از مرکز آموزش مجازی فن پردازن مورد تائید مستقیم سازمان علوم تحقیقات و فن آوری می باشد و مدرک روانشناسی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیست . بنابراین فراگیران با شرکت در دوره های آموزشی روانشناسی مرکز آموزش مجازی فن پردازن علاوه بر کسب دانش ، توانایی ، مهارت و قابلیت های مورد نیاز برای ورود به حرفه روانشناسی در پایان دوره موفق به اخذ مدرک روانشناسی معتب رمورد تائید سازمان علوم تحقیقات و فن آوری نیز خواهند شد .

اهداف دوره های آموزشی روان شناسی عمومی

هدف از برگزاری دوره های آموزشی روان شناسی تربیت افرادی کارآمد در حوزه روانشناسی است   ، تربیت افرادی است که با مفاهیم و اصول نظری و عملی علم روان شناسی آشنا باشند  وحداقل مهارتهای حرفه ای در شاخه  روانشناسی  برای ورود به بازار کار را  کسب کرده باشند .

فرصت های شغلی روان شناسی عمومی

کارشناسان روانشناسی با در نظر گرفتن حوزه تخصصی خود می تواند درمراکزی از قبیل  مراکز خدمات درمانی و  بیمارستانی، مراکز آموزشی و مدارس ، مهدکودک ها،  مراکز بازپروری و زندان ها، مراکز توانبخشی، مراکز ترک اعتیاد ، مراکز مشاوره، واحدهای  تحقیقاتی دانشگاه ها و ...جذب بازارکار شوند . متخصصان رواشناسی همچنین  می تواند با اخذ کلیه مجوزهای  مورد نیاز از سازمان ها و مراجع  قانونی ذیصلاح  برای تاسیس مراکزی از قبیل مهد کودک و سرای سالمندان اقدام کنند. همچنین با داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد روان شناسی ، تجربه و سرمایه مورد نیاز  می تواند به طور مستقل کار کرده و مرکز خدمات روانشناسی یا مشاوره روان شناسی راه اندازی نمایند .

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها

ارسلان علیزاده
مهارت‌های عمومی در رشته روانشناسی و شغل روانشناسی چه چیزهایی هستن؟