اهداف حسابداری مالی

اهداف حسابداری مالی

حسابداری مالی، شاخه ای از حسابداری است که به خلاصه بندی، تجزیه و تحلیل، و گزارش دادن معاملات  مالی کسب و کار ارتباط دارد. علاوه براین، این حسابداری فعالیت هایی مانند تهیه صورت های مالی برای استفاده عموم را نیز شامل میشود. همچنین، از حسابداری مالی، برای تهیه و جمع آوری اطلاعات حسابداری استفاده شده و به طور معمول این اطلاعات در اختیار افرادی قرار میگیرد که خارج از سازمان بوده و یا در جریان امور سازمان مربوطه نیستند. 
قابل ذکر است که این صورت ها و اطلاعات مالی بیشتر برای افرادی مانند سهامداران، تامین کنندگان و صاحبان کسب و کار مفید و قابل استفاده است. استانداردهای حسابداری بین المللی و محلی بر حسابداری مالی نظارت و کنترل دارد و غالبا از اصول حسابداری کلی، به عنوان چهار چوبی استاندارد برای حسابداری مالی استفاده میشود. این اصول کلی، شامل استاندار ها و قوانینی است که، حسابدارها هنگام ثبت و خلاصه بندی و تهیه صورت های مالی استفاه میکنند. 
سر فصل هایی که در این مقاله بررسی میشوند شامل تعریف حسابداری مالی، اصول حسابداری مالی، آموزش حسابداری مالی، دوره حسابداری مالی ، مدرک حسابداری مالی ، گواهینامه حسابداری مالی ، تعریف حسابرسی، اهداف حسابداری مالی، مفاهیم پایه حسابداری هستند. 

در حسابداری، همه هزینه ها باید مکتوب باشند.

اصول حسابداری مالی 

 با توجه به اینکه کارایی حسابداری مالی، در زمینه گزارش معاملات انجام شده در کسب و کار است بنابراین، باید اصول و قوانین مشخص و معینی داشته باشد تا به واسطه آنها بتوان میزان سود و زیان و صحت انتخاب ها و تصمیم گیری ها را بررسی کرد. از این نظر، اصول حسابداری مالی که مدیران مالی باید مد نظر قرار دهند شامل برای نشان دادن اطلاعات باید از فرمت و ابزار خاص مشترکی استفاده کرد.  
محتوا و ارزیابی های مالی باید به گونه ای باشد که بتوان با آنها میزان رشد و سودآوری را تخمین زد.  
اطلاعات باید دقیق و قابل اعتماد بوده و با استفاده از آنها بتوان، مواردی مانند مالیات ها، درآمد ها و موارد فوق العاده را پیش بینی کرد. 
صورت های مالی، فروش و هزینه فروش باید به دقت تهیه شده و تجزیه و تحلیل شوند. 

آموزش حسابداری مالی

همه حسابدارها با اعداد و ارقام سرو کار داشته و با تخصصی شدن گرایش شان باید، دانش تخصصی این حیطه را نیز به دست آورند. به علاوه ، وظایف حسابدارهای مالی با دیگر حسابدارها تفاوت داشته و آنها باید در ارایه انواع صورت ها و گزارش های مالی دقت کافی داشته باشند تا، سهامداران و دیگر مدیران بتوانند از آنها در جهت اهداف سازمان استفاده کنند. بنابراین، افرادی که آموزش حسابداری مالی را گذارنده و گواهینامه حسابداری مالی دریافت کرده باشند، میتوانند اطلاعات مهم را تجزیه و تحلیل کرده و نتایج را به مدیران مالی گزارش دهند. 
با توجه به جایگاه حسابداری در سازمان های تجاری و حتی معمولی، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازن، دوره آموزش حسابداری مالی را برای علاقمندان ارایه کرده است. دوره حسابداری مالی، به دانش پذیران علاقمند به حسابداری و شاغل در این رشته کمک میکند تا هر چه بیشتر با انواع اصول و مفاهیم حسابداری و گرایش آن  آشنا شده و راهکارهایی را برای ساده سازی این فرایند یافته و در نهایت تجارب ارزنده ای به دست آورند. 
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک حسابداری مالی اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

حسابدارها باید درک درستی از هزینه ها داشته باشند.

مفاهیم پایه حسابداری 

حسابدای ، زبان کسب و کار بوده و از آن برای منتقل کردن اطلاعات حسابداری استفاده میشود. مفاهیم پایه حسابداری شامل 12 اصل است که برای همه موقعیت و حسابدارها معنی مشترکی دارد. این تفسیرها و مفاهیم پایه عبارتند از : 
هویت و نام حسابدارها باید مشخص باشد.
هنگامی که درآمد عملا به دست آمده باشد، میتوان روی آن حساب کرد. 
صورت های مالی، نشان دهنده میزان نقدینگی مورد استفاده برای عملیات های بعدی است. 
ثبت های مالی باید با استفاده از اصطلاحات مالی و پولی انجام شود. 
با استفاده از شیوه های حسابداری، فقط میتوان اطلاعات کارآمد و مفید را ثبت کرد.  
برای جلوگیری از بزرگنمایی درآمد، باید میزان هزینه ها و درآمدها را دریک سند حسابداری وارد کرد. 
سازمان باید محافظه کار بوده و درآمدها را چندان بزر گنمایی نکند. 
برای ثبت همه سندها باید، از یک شیوه مشابه استفاده کرد. 
دارایی های شرکت باید با قیمت هزینه های آن، ثبت شوند. 
زمان انجام معاملات باید مشخص باشد. 
هنگامی که در یک طرف معامله افزایش داریم، طرف دیگر نیز باید افزایش یا کاهش داشته باشیم. 
برای ثبت های حسابداری باید شواهدی مانند رسید، صورت حساب ، حساب بانکی و ...وجود داشته باشد. 

اهداف حسابداری مالی

با توجه به اینکه، در حسابداری اطلاعات ذی قیمتی بین صاحبان و سهامداران یک شرکت منتقل میشود، بنابراین اهداف حسابداری مالی باید از پیش به وضوح مشخص شده باشد تا مدیران بدانند که برای هر موقعیت چگونه تصمیم گیری کنند. بنابراین، یکی از اهداف حسابداری مالی، تهیه و ارایه اطلاعات در مورد موقعیت و وضعیت مالی سازمان و عملکرد و تغییرات ایجاد شده در موقعیت های مالی سازمان است که میتواند برای بسیاری از تصمیم گیرندگان در سازمان کارآمد و مفید واقع شود.
 علاوه براین، مخاطب این اطلاعات شامل مدیران، سهامداران، سرمایه گذارها، موسسات مالی، تامین کننده ها، مشتری ها، کارکنان، رقبا، عموم مردم و دولت هستند که هر کدام از این اطلاعات برای موقعیت خاصی استفاده میکنند به عنوان مثال، مدیران، با ارزیابی عملکردهای سازمان و اتخاذ تصمیمات سرمایه ای بر اساس این تحلیل، امور سازمان را ارزیابی میکنند در حالی که، سهامدارن از این اطلاعات برای ارزیابی ریسک، بازگشت سرمایه به سازمان و اتخاذ تصمیمات سرمایه ای بر اساس این تحلیل بهره میبرند. 

 

با استفاده از حسابداری میتوان مجموع هزینه ها را محاسبه کرد.

تعریف حسابرسی

حسابرسی، فرایندی که در ان، اطلاعات مرتبط با رخدادهای اقتصادی جمع آوری و سپس ارزیابی شده و سپس، با ملاک های از قبل تعیین شده تطابق داده شده و نتایج آن به صاحبان کار و افراد ذی نفع گزارش داده میشود. نکته مهم در حسابرسی این است که حتما باید برای آن به دقت برنامه ریزی کرده و اطلاعات نیز به صورت بیطرفانه  بررسی و تجریه و تحلیل شوند.
علاوه براین، بخش عمده کار حسابداران شامل همین فعالیت ها بوده اما میزان استناد و تایید همه مدارک و اسناد با یکدیگر تفاوت دارد. همچنین، بخش عمده مطالبی که در حسابرسی بررسی میشوند، به ادعاهای سازمان ها مرتبط بوده که در قالب و شکل اسناد و مدراک و صورت های مالی ارایه میشوند. در این میان، هدف حسابرس ها از جمع آوری اطلاعات برای ادعاها این است که از هماهنگی این ادعا ها با ملاک ها تعیین شده و استاندارد اطمینان پیدا کرده و سپس، به ذی نفعان اطلاع دهند.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها