انواع کارآفرینی

انواع کارآفرینی

تعریف مدیریت کارآفرینی

کارآفرینی به معنای، برنامه ریزی و آغاز کسب و کار جدیدی است که غالبا از نوع کسب و کارهای نوپا  وکوچک بوده و افرادی که این نوع از کسب و کارها را انجام داده و راه اندازی میکنند ، کارآفرین نامیده میشوند. علاوه بر این، کارافرینی به صورت تمایل برای توسعه، سازماندهی و مدیریت کسب وکار و پذیرش خطرات و ریسک ها به منظور کسب سود تعریف میشود. 
علی رغم اینکه در بحث کارآفرینی و مدیریت کارفرینی، ریسک جایگاه ویژه ای دارد اما گاهی عواملی مانند کمبود سرمایه، تصمیم گیری های اشتباه، کمبود تقاضا در بازار و یا ترکیبی از همه این عوامل موجب میشود تا کسب و ار با شکست مواجه بشود. علاوه براین، واژه کارافرین در حیطه اقتصاد به این صورت متفاوت تعریف شده که ، کارآفرین فردی است که میتواند فرصت های ناب، پتانسیل های تجاری، استعدادها و سرمایه ها را شناسایی کرده و از آنها برای ایجاد محصول جدید استفاده کند.
سرفصل هایی که در این مقاله شرح میدهیم شامل تعریف مدیریت کارآفرینی، انواع کارآفرینی، آموزش مدیریت کارآفرینی ، دوره مدیریت کارآفرینی ، مدرک مدیریت کارآفرینی ، گواهینامه مدیریت کارآفرینی ، کارآفرینی در ایران، ایده کارافرینی و بازارکار مدیریت کارآفرینی هستند. 

آموزش مدیریت کارآفرینی

انواع کارآفرینی

کارآفرینی دارای انواع متنوع و متعددی است که هر کدام با توجه نوع و نیاز یک سازمان، میتواند مفید و موثر خواهد بود. اما در کل، انواع کارآفرینی به شش گروه تقسیم بندی شده که هر کدام دارای ویژگی های خاص خود بوده و امکان دارد برای موقعیت متفاوتی کارایی داشته باشد.
 انواع کارآفرینی شامل برونسپاری فرایندی، شرکت های تخصصی شناور، کارآفرین جنبی، فریلنسر وکارآفرینی درون سازمانی (در این نوع از کارآفرینی  ایجاد ارزش اهمیت زیادی داشته و مالکیت حداکثری و یا مستقیم چندان ارزشمند به نظر نمیرسد) هستند. قبل ذکر است که مدیران میتوانند با توجه به میزان و درصد ریسک موجود در  این نوع کارآفرینی ها، نوع دلخواه و متنسب با اهداف را انتخاب کنند.

آموزش مدیریت کارآفرینی

کارآفرینی، از جمله فعالیت هایی است که اخیرا در کشور مان ایران رو به افزایش بوده و در عین حال، به اشتغال جواان نیر کمک ارزنده ای کرده است. بنابراین، مدیرانی میتوانند در این عرصه فعالیت منظم و مستمر و موفق داشته باشند که با اصول و اهمیت آن آشنایی کافی داشته باشند و بتوانند در موقعیت های حساس تصمیمات قطعی بگیرند. علاوه براین، داشتن گواهینامه مدیریت کارآفرینی، به این معناست که این مدیران با مفاهیمی مانند ایده پردازی و انواع آن اشنایی داشته و میتوانند از آنها در عرصه ایجاد شغل استفاده کنند. 
به منظور اشنایی با حیطه کارآفرینی، مرکز آموزش مجازی فن پردازان اقدام به معرفی و ارایه دوره آموزشی مدیریت کارآفرینی کرده است. دوره مدیریت کارآفرینی، به داش پذیران این دوره امکان میدهد تا با انواع کسب و کار و نحوه راه اندازی آنها و انواع ریسک هایی که در حین کار با آن مواجه میشوند آشنایی پیدا کرده و برای کسب و کار آینده شان تجربه کسب کنند. 
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت کارآفرینی اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است  و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

دوره مدیریت کارآفرینی

کارآفرینی در ایران

در سالهای اخیر،کارآفرینی در کشورمان رونق داشته و در اکثر مواقع برای جویندگان کار، منجر به اشتغال زایی دایم شده است. علاوه بر این، بسیاری از عوامل به موفقیت کارآفرینی و روند پیشرفت آن کمک کرده اند با این حال، نباید از موانعی و فاکتورهایی که منجر به توقف کارآفرینی در ایران شدند نیر غافل شد زیرا میتوانند بر نرخ کلی اشتغال و بیکاری همه افراد تاثیر گذاشته و وضعیت اقتصادی آنها را نیز تغییر دهد. 
 مدیران این عرصه گاهی تلاش کردند تا قوانین را تعدیل و اصلاح کرده، فرصت های جدید را شناسایی نموده و دریابند و جایگاه شغلی کارکنان را ارتقا دهند اما این تغییرات زمانی میتوانند بازار کار کارآفرینی را بهبود دهند که، زیر ساخت های آن اصلاح شده و کارآفرینی از ابتدا مسیر درستی را طی کرده و همه مسئولین برای کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال با هم همکاری داشته و رویکردشان با کارآفرین ها مشترک باشد.   

ایده کارافرینی

یکی از پایه ها و اساس کارافرینی، ایده کارآفرینی است که در صورتی که خلاقانه انتخاب و اجرا شود میتواند برای کارآفرین ها و کارکنان یک مجموعه سود فراوانی به همراه داشته باشد. این ایده ها میتواند بیان و ارایه جدیدی از همان کسب و کار خود مان یا تلفیقی از کسب و کارمان با فعالیت مورد علاقه مان و یا ارایه جدید و متفاوتی از یک کسب و کار نو باشد. به هر حال، این ایده ها باید به نحوی باشند که بتوانند توجه دیگران و البته خریداران و مشتریان را جلب کرده و در نهایت به رشد و سودآوری مجموعه بیانجامد.  
نکته قابل توجه این است که بهتر است افرد در زمینه ای که قبلا در آن کار کردند و به اندازه کافی مهارت دارند ایده خلاقانه داده و آن را توسعه دهند زیرا متخصصین هر رشته و زمینه از جزئیات و روند کاری آنها بهتر اطلاع داشته و با چالش های آن به طور کامل آشنایی دارند و میدانند در چه زمانی و با چه شرایطی کار کنند که سود کلان و خوبی نصیب شان شده و در عین حال بازار کار را نیز از دست ندهند.

گواهینامه مدیریت کارآفرینی

بازارکار مدیریت کارآفرینی

کارکردن در حیطه کارآفرینی، مستلزم داشتن  دانش و تحصیلات در این زمینه و کسب تجربه های عملی و مفید بوده و عموما فارغ التحصیلانی که بعد از تحصیل، کسب و کار کوچکی راه اندای کرده و افراد کمی را به کار دعوت میکنند، در این حیطه موفق تر خواهند بود. علاوه براین، رونق بازار کار مدیریت کارآفرینی، میتواند با توجه به فاکتورهای مختلف و شرایط موجود متفاوت و متغیر باشد و البته این رونق به تصمیم های افراد و مدیران کارآفرین نیز بستگی دارد. 
همچنین، بازار کار کارآفرینی به این موضوع وابسته است که فرد کارآفرین چه نوع کسب و کاری را با چه میزان سرمایه آغاز کرده و کارکنان یک مجموعه تا چه اندازه برای دستیابی به اهدافشان اصرار داشته و برای آن تلاش میکنند. علاوه بر این، مدیران کارآفرین باید بتوانند با توجه به تغییر شرایط اقتصادی، راهکارهای اقتصادی و مالی مناسب را در نظر گرفته و در شریط بحرانی از آن استفاده کنند. 
علاوه براین، دولت نیز میتواند بر این بازار تاثیر گذاشته و از طریق وارد نکردن اجناس خارجی و کمک به استقرار و پیشرفت کار گاه های داخلی، کارآفرینی و اشتغال را در سطح کشور توسعه داده و حتی تولیدات آنها را نیز به دیگر بازارهای هدف صادر کرده و سودآوری داشته باشند.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها