اصول پذیرش میهمان
تاریخچه هتلداری و گردشگری
تاریخچه هتلداری و گردشگری، به دوره ای نسبت داه شده است که در آن، رومیان قدرت را به دست گرفته و در همه زمینه ها پیشرفت های چشمگیری نشان دادند. در آن دوره، رومیان برای پذیرایی و استقبال از مقامات مهم و مملکتی، مکان هایی بنا کردند که ابتدا ساده بوده و سپس، آنها را با استفاده از تجهیزات خاص، آراسته و هر کدام را به یک میهمان اختصاص دادند.
علاوه بر این، همزمان اروپا نیز پیشرفت هایی در این زمینه داشته و میهمان سراهایی برای بازرگان ها ساخت که خدمات ساده ای مانند صبحانه را با قیمت اندک ارایه میکردند. اما، استراحت گاه هایی که بعدا در کشورهای آسیایی با اعتقادات مذهبی ساخته شدند، کمی متفاوت بودند زیرا غالبا در مسیر اماکن زیارتی بنا شده و پذیرای زائران بودند. در کل، ، اولین مرکز و یا سیستم پذیرایی مشابه سیستم های امروز، بیش از یک قرن قبل در لندن آغاز به کار کرد و سپس، کشورهای دیگر از سیستم آن الهام گرفتند.
سرفصل ها این مقاله شامل تاریخچه هتلداری و گردشگری، مدیریت هتلداری، شغل هتلداری، آموزش هتلداری، جهانگردی و گردشگری ، دوره مدیریت هتلداری، جهانگردی و گردشگری ، مدرک مدیریت هتلداری، جهانگردی و گردشگری ، گواهینامه مدیریت هتلداری، جهانگردی و گردشگری ، تاثیر مدیریت در هتل ، صنعت گردشگری در ایران و اصول پذیرش میهمان هستند.
مدیریت هتلداری
در مدیریت هتلداری، اصول و روشهای پذیرایی و مهمانداری مورد مطالعه قرار گرفته و پیشنهادات قابل اجرایی به منظور مدیریت بهینه همه امور مربوط با هتل ارایه می شود. بنابراین، فردی که مسئولیت مدیریت یک هتل بزرگ یا کوچک را برعهده میگیرد، نه تنها باید بتواند بخش های مختلف آن مانند رستوران ها، موزه ها و مراکز تفریحی هتل را به درستی سازماندهی کند بلکه باید بتواند با کمک دیگر پرسنل، وظایف از قبل تعیین شده خود را به طور کامل به انجام برساند. این وظایف شامل:
هماهنگی بین بخش ها و نظارت بر نحوه انجام کار انها
اطمینان از کیفیت غذا و خدمات تا رفتار کارکنان با مشتری ها
مدیریت همه کارکنان و ایجاد ارتباط موثر و مستمر بین آنها
ارایه و تعیین راه کار های جدید برای بازاریابی
بودجه بندی مناسب برای تمام بخش ها
رسیدگی منظم به انواع شکایات مشتری و پیگیری برای رفع سریع مشکلات
شغل هتلداری
افرادی میتوانند وارد شغل هتلداری شوند که، در این رشته هتلداری تحصیل کرده و مهارت های چند گانه داشته باشند. علاوه براین، در صورتی که این افراد به زبان انگلیسی یا یک زبان بین المللی دیگر تسلط داشته باشند، میتوانند در همه بخش های هتل انجام وظیفه کرده و حتی به بخش های حمل و نقل، آژانس، تشریفات ، آشپزی و تهیه انواع غذا یا مهمانداری نیز کمک برسانند.
علاوه بر این، فارغ التحصیلان این رشته با مشکل بیکاری مواجه نخواهند شد و به دلیل مهارت های بالقوه و بالفعلی که دارند، میتوانند درآمد قابل قبول و چشمگیرکسب کند. البته ، شاید این مقدار درآمد در کشورمان با کشور آمریکا قابل مقایسه نباشد اما میتواند با توجه به تلاش و تجربه فرد افزایش پیدا کند. علاوه بر این، کسب دانش در حوزه های مشابه هتلداری نیز میتواند عامل مهمی در پیشرفت و موفقیت این فارغ التحصیلان باشد.
آموزش مدیریت هتلداری، جهانگردی و گردشگری
هتلداری ، تلفیقی از ارکان و مولفه های مدیریت و شغل هتلداری و شناخت انواع گردشگری و جهانگردی است؛ به این معنی که، یک مدیر موفق هنگامی میتواند مجموعه ای مانند هتل را سازماندهی کند که هم به شیوه های مدیریتی آگاه باشد و هم بتواند با شناخت انواع گردشگری، نیازها و امکانات احتمالی مورد نیاز بخش های مختلف هتل را شناسایی کند. علاوه بر این، داشتن گواهینامه مدیریت هتلداری، جهانگردی و گردشگری میتواند به شناخت و عملکرد بهتر مدیر در این زمینه کمک کند.
یکی از شیوه هایی که میتوان از آن برای شناخت زمینه هتلداری، جهانگردی و گردشگری استفاده کرد، خرید بسته های آموزشی دوره آموزش مدیریت هتلداری، جهانگردی و گردشگری است که توسط مرکز آموزش مجازی فن پردازان ارایه شده است. دوره مدیریت هتلداری، جهانگردی و گردشگری ، به دانش پذیران امکان میدهد تا با مفاهیم مدیریت و هتلداری و گردشگری آشنا شده و برای کار در محیط واقعی، تجربه عملی کافی به دست آورند.
همچنین، در پایان دوره، به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین موفق به کسب حد نصاب نمره شوند، مدرک مدیریت هتلداری، جهانگردی و گردشگری اعطا شده میشود. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
تاثیر مدیریت در هتل
مدیریت هتل تا مسئولیت خطیری بر عهده داشته و باید بتواند به طور همزمان، هم کارکنان به را به نحو احسن هدایت کند و هم مسئولیت های مخصوص خود را به درستی انجام دهد. بنابراین، باید آنچنان در کار خود متبحر بوده و بر همه امور تسلط داشته و آنها را صبرو استقامت و تلاش به پایان برساند که، باشد که هیچ کس نتواند برای کار او حاشیه ای ایجاد کند. با توجه به این مسایل، میتوان به تاثیر مدیریت در هتل پی برد.
علاوه بر این، مدیریت باید این توانایی را داشته باشد که به امور گردشگران نیز رسیدگی کرده و مشکلات و مسایلی که بین آنها بروز میکند را به صورت بهینه مدیریت نموده و بهترین و کارآمد ترین شیوه را برای حل آنها ارایه کند.
صنعت گردشگری در ایران
ایران، یکی از کشورهای چهار فصل بوده که سالانه به همین دلیل، گردشگران زیادی را به سوی خود جذب میکند و به همین جهت، شاهد رشد چشمگیر ی در صنعت گردشگری در ایران هستیم. اما، گاهی به دلیل آماده نبودن و یا فراهم نشدن بسترهای لازم برای توسعه گردشگری یک منطقه، سرمایه گذاری در آن کاهش یافته و کمتر مورد بازدید قرار میگیرد.
بنابرابن، ابتدا باید راهکارهایی برای توسعه خود منطقه اندیشید و سپس، این منطقه را به صورت خاص تبلیغ کرده و مزیت های ان را برای گردشگران برشمرد تا افراد بیشتری از آن بازدید کرده و در نهایت، از نظر گردشگری رونق لازم را پیدا کند. البته امکان دارد که در این مسیر، موانع اجتماعی و یا حتی سیاسی وجود داشته باشد که مسئولین باید آنها را با ارایه راه حل های مناسب برطرف کرده و زمینه رشد آن منطقه را فراهم نمایند.
اصول پذیرش میهمان
یکی از اعضای اصلی هر هتل، پذیرش گر هتل است که وظیفه اصلی اش استقبال از میهمان و مراجعه کنندگان بوده و باید بتواند مخصوصا در هتل های بین المللی ، اینکار را به بهترین نحو انجام دهد. علاوه بر این، پذیرش گر هتل باید از اصول پذیرش میهمان آگاهی داشته و بداند که با هر میهمان چطور برخورد کند.
همچنین، پذیرش گر هتل باید در هنگام پذیرش میهمان ها این اصول را رعایت کند:
انجام کارهای زرواسیون اتاق میمان
استقبال و خوش آمدگویی
آماده کردن صورت حساب ها
ارایه اطلاعات لازم در مورد هتل و مکان های گردشگری
تامین نیاز و در خواست های میهمان ها ( در مورد رزرو و تهیه اتاق)
ارایه توضیح در مورد امکانات اتاق ها