اصول متفاوت مهمانداری هواپیما
اصول متفاوت مهمانداری هواپیما
تاریخچه مهمانداری
تاریخچه مهمانداری به سال 1300 شمسی برمیگردد و در آن زمان ، برای اولین مرتبه از هواپیماهای جنگی برای جا به جایی مسافران خاص استفاده شد که اتفاقا بسیار پرهزینه و گزاف بود. غالبا، افرادی که از این پروازها استفاده میکردند، افراد رسمی و سازمانی بودند که باید به سرعت به محل ماموریت خود میرسیدند . علاوه بر این، شرایط خاص آب و هوایی نیز موجب میشد تا این هواپیماها بیشتر از انواع دیگر مورد استفاه قرار بگیرند.
جالب است که بدانید برخی از این هواپیماها در ابتدا امکانات کافی نداشته و سفر کردن با آنها به نوعی سخت بود اما، با تجهیز شدن آنها، افرادی نیز به عنوان مهملاندار استخدام شدند تا در طی پرواز از میهمان ها پذیرایی کنند. قابل ذکر است که طیف وظایف مهمانداران بسیار متنوع بوده اما در نهایت، به رشد ایمنی پرواز و رفاه کلی مسافارن در طول پرواز کمک شایایانی میکنند. همچنین، هه افرادی که در این سمت انجام وظیفه میکنند باید ضمن داشتن گواهینامه مدیریت مهمانداری هواپیما، تجربه عملی کافی نیز داشته باشند.
سرفصل های این مقاله شامل اصول مهمانداری هواپیما ، حقوق مهماندار هواپیما، شغل مهمانداری هواپیما ، اموزش مدیریت مهمانداری هواپیما، دوره مدیریت مهمانداری هواپیما ، مدرک مدیریت مهمانداری هواپیما ، گواهینامه مدیریت مهمانداری هواپیما ، رشته مهمانداری هواپیما و وظایف مهماندار هواپیما هستند .
اصول مهمانداری هواپیما
مهمانداری هواپیما از جمله شغل های است که ریسک زیادی داشته و مهماندارها باید اصول مربوط به انها را رعایت کنند تا همه مسافران از همراهی با آن پرواز و مهماندار لذت ببرند. علاوه براین، این اصول دارای پیش نیازهایی هستند که هر کدام از علاقمندان باید با توجه به مهارت و دانش شان آنها را بیاموزند. از جمله اصول مهمانداری هواپیما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همه مهماندارها باید، خوشبین و مهربان بوده و از روحیه همدلی برخوردار باشد و در همه زمینه های کاری مرتبط، اطلاعات کافی به دست آورد.
مهماندار باید، شیوه استفاده از تکنولوژی های موجود در هواپیما را به مسافران آموخته و جدیدترین انواع را به آنها معرفی کنند.
مهماندارها باید سعی کنند، آموخته های خود را ارتقا داده و همزمان با پیشرفت این صنعت، دانش خود را به روز نمایند.
مهماندارها باید، خدماتشان را با بالاترین کیفیت ارایه کرده و آنرا قربانی ارزش نکنند.
حقوق مهماندار هواپیما
با توجه به اینکه شغل مهمانداری، کمی دشوار بوده و نیاز به کسب انواع مهارت ها و توانایی ها دارد بنابراین، به همان نسبت، حقوقی که مهماندارها دریافت میکنند نیز باید بیشتر باشد. علاوه بر این، فاکتورهای زیادی در حقوق مهماندار هواپیما تاثیر دارد که از جمله آنها میتوان به سابقه کاری، میزان تجربه و میزان مهارت و توانایی ها اشاره کرد و البته میتوان برخی از آنها را ارتقا داد.
یکی از مسایل مهمی که در بحث حقوق مهماندار هواپیما مطرح است این است که این حقوق، از قبل و با توجه به درجه و مهارت مهماندارتعیین شده اما میتواند با ارتقا و یا نزول درجه مهماندار، افزایش و یا کاهش پیدا کند. علاوه بر این، امکان دارد که انجام کارهای چالش برانگیز نیز، این رتبه و درجه و میزان محبوبیت را افزایش داده و ریاست یک مجموعه تصمیم به تغییر حقوق این افراد بکند.
شغل مهمانداری هواپیما
بلافاصله بعد از اینکه شرایط هواپیماهای کشور بهبود یافت، افرادی نیز با عنوان مهماندار استخدام شده و وظایفی در حوزه پذیرایی از میهمان ها و مسافران به آنها واگذار شد. این افراد معمولا، میتوانند در همه خطوط هواپیمایی کار کرده و ملزم هستند که زمینه آسایش و آرامش مسافران را فراهم کنند و گاهی وظایف شان از خود خلبان نیز مهمتر و حساس تر میشود.
اگرچه احتمال دارد که شرح وظایف مهماندارهای هواپیما از یک شرکت به شرکت دیگر، کمی متفاوت باشد اما در کل، باید ساعات کاری مشخصی را خدمت کرده، از نظر ظاهری آراسته باشند، بسیار صبور بوده و بتوانند با همه مسافران ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این، مهماندارها باید بتوانند انواع مشکلات احتمالی مسافران را به نحو احسن حل کرده و در بین آنها آرامش برقرار کند.
این شغل مهمانداری هواپیما میتواند عوارضی مانند پیری زورس، خستگی و خطر سقوط هواپیما و عدم تحمل رفتار برخی از مسافران را برای مهمانداران به همراه داشته باشد. بنابراین، افرادی فقط میتوانند عهده دار این مسئولیت شوند که بتوانند این مشکلات و مسایل را پذیرفته و آنها را برای خود حل کنند.
اموزش مدیریت مهمانداری هواپیما
مهمانداران هواپیما، افردی هستند که میتوانند به لذت بخش شدن سفر کمک کرده و در صورتی که مهارت ها و توانایی های لازم را داشته باشند، مسافران با اطمینان خاطر بیشتری به سفر ادامه میدهند. بنابراین، افرادی باید در این سمت گنجاده شوند که علاوه بر تحصیلات آکادمیک در دانشگاه و یا مرکز آموزشی معتبر، گواهینامه مدیریت مهمانداری هواپیما داشته باشند و بتوانند مسافران را به نوعی تا مقصد مدیریت کنند.
به منظور بهبود مهارت های مهماندارها برای ارایه خدمات بهتر، مرکز آوزش مجازی فن پردازان، دوره آموزشی آموزش مدیریت مهمانداری هواپیما را برای دانش پذیران علاقمند ارایه کرده است. دوره اموزش مدیریت مهمانداری هواپیما، فرصتی را برای دانش پذیران فراهم میکند تا اصول و قواعد مهمانداری را یاد گرفته و در کوتاه ترین فرصت، با کسب تجربه های ارزشمند و کاربردی برای موقعیت های واقعی و عملی آماده شوند.
همچنین، در پایان دوره ، به دانش پذیرانی که در آزمون دوره حد نصاب نمره را کسب کنند، مدرک اموزش مدیریت مهمانداری هواپیما اعطا میشود. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
رشته مهمانداری هواپیما
رشته مهمانداری هواپیما، از گرایش های صنعت هوانوردی است که تایید و پذیرش در آن، مستلزم دریافت یک انواع تاییده های پزشکی است. علاوه بر این، این رشته دارای آزمون های تخصصی و عمومی بوده و البته سطح زبان انگلیسی نیر باید در سطح مشخصی باشد.
افرادی که مدرک مدیریت مهمانداری هواپیما داشته باشند میتوانند به طور رسمی در این عرصه فعالیت کرده و تجربیات ارزشمندی نیز به دست آورند. قابل ذکر است که، این افرا باید بتوانند شرایط اضطراری را مدیریت نموده و ضمن دعوت مسافران به آرامش ، برای تعدیل و یا حذف شرایط مشکل زا ، تصمیم قطعی بگیرند.
وظایف مهماندار هواپیما
مهماندار های هواپیما نیز به عنوان یکی از رکن های اصلی پرواز ، وظایفی بر عهده دارند که باید به طور کامل از عهده آنها برآمده و در نتیجه بتوانند مسافران را به طور بهینه مدیریت کنند. وظایف مهماندار هواپیما عبارتند از :
آموزش نحوه استفاده از تجهیزات هواپیما به مسافران
اطمینان دادن به مسافران برای داشتن سفر دلپذیر و راحت
اطمینان پیدا کردن از خارج شدن همه مسافران از هواپیما
خوش امدگویی به همه مسافران و کمک به یافتن صندلی ها
شرکت در جلسات مختص ساعات پرواز
ثبت سفارش های همه مسافران در هر پرواز
بررسی و حل مشکلات احتمالی مسافران
بررسی وجود انواع تجهیزات و بررسی کمیت کیفیت آنها
نوشتن جزئیات و گزارش پرواز بعد از هر پرواز