از مدیریت مالی چه می دانید؟

از مدیریت مالی چه می دانید؟

از مدیریت مالی چه می دانید؟ | امور مالی در هر کسب و کاری از اهمیت زیادی برخوردار است و می تواند تاثیر زیادی روی سود و زیان کسب و کار ها داشته باشد. در نتیجه برای تمامی افرادی که در حوزه های مختلف فعالیت حرفه ای دارند، ضروری است که با امور مالی آشنا باشند و بتوانند مسائل مالی شان را خودشان مدیریت کنند. در این میان مدیران و صاحبان کسب و کار های مختلف بیشتر از دیگران باید به اهمیت این موضوع پی ببرند و در صدد رفع نیاز های خود در این زباشند تا بتوانند بر کل روند کاری شان مدیریت دقیق داشته باشند. به همین دلیل موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان نیز با توجه به نیاز جامعه دوره MBA مدیریت مالی را برای علاقه مندان به این حوزه، ارائه کرده است که یک فرصت بی نظیر برای یادگیری سفر تا صد مدیریت مالی می باشد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا درباره مسئولیت های مدیر مالی و به طور کلی این رشته بیشتر صحبت کنیم.

اهمیت مدیریت امور مالی در چیست؟

امور مالی در بر دارنده ارزشیابی امور مالی، افشا گری های مالی و البته مدیریت فعالیت های اقتصادی می باشد که همه این موارد برای موفقیت کسب و کار ها از اهمیت زیادی برخوردار است. پس بر هر شرکت و سازمان کوچک و بزرگی ضروری است که با این موارد آشنایی کامل داشته باشد و بتواند این امور را مدیریت حرفه ای کند. به هر حال نیاز های مالی یکی از اصلی ترین واجبات در دنیای اقتصاد می باشد و تمامی کسب و کار ها با آن سر و کار دارند.

این کسب و کار ها اگر در تنها بخش کوچکی از امور مالی شان مشکلی پیش آید، ممکن است دچار مشکل ها و چالش های زیادی شوند. چون تقریبا تمامی بخش های دیگر یک شرکت و سازمان به امور مالی آن بستگی دارد تا جایی که ممکن است با یک ایراد کوچک در امور مالی حیاط و دوام کسب و کاری به خطر افتد. به همین دلیل تمامی ارگان ها و شرکت ها چه دولتی و چه خصوصی برای اینکه بتوانند در مسیر خود موفق شوند باید مدیریت مالی بدانند و یا متخصص این حوزه را به استخدام خود درآورند. اما مدیریت مالی یعنی چه؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به توضیح بیشتر بپردازیم... 

تعریف مدیریت مالی چیست؟

منظور ما از مدیریت مالی یعنی بتوانیم برنامه ریزی های دقیقی برای امور مالی داشته باشیم و به گونه ای امور مالی را سازماندهی و هدایت کنیم که ما را در رسیدن به اهداف مان یاری دهند. همچنین در مدیریت مالی باید تمامی فعالیت های مالی کنترل و ارزیابی شود. پس می بینید که تقریبا برای هر سازمانی مورد نیاز است. سازمان ها برای اینکه بتوانند خود را در خط تولید و ارائه خدمات شان حفظ کنند و در این مسی با مشکلات کمتری رو به رو باشند، باید امور مالی را جدی بگیرد و آن را در تمامی مراحل کار خود به کار بندد.

برخی نیز بر این باورند که مدیریت مالی یعنی اینکه تمامی موارد برای تامین بودجه و هزینه های مورد نیاز یک کسب و کار با توجه به شرایط فعلی در نظر گرفته شود و برای آن ها برنامه ریزی گردد. از سویی دیگر برخی گمان می کنند که امور مالی یعنی هر چیزی که مرتبط با پول نقد باشد. اما از آنجایی که امروزه کمتر شاهد رد و بدل شدن گول نقد هستیم، این تعریف نمی تواند دقیق باشد. پس امور مالی مربوط به هر کاری است که در تجارت انجام می شود، خواه نقدی باشد، خواه الکترونیک و خواه کالا به کالا.

اما یک دیدگاه دیگر هم درباره مدیریت مالی وجود دارد که می گوید: مدیریت مالی در بر دارنده تهیه گزارشات از وجوه و نحوه استفاده موثر آن ها است. شاید این تعریف کامل تر باشد چرا که مشکل اصلی در بسیاری از کسب و کار ها همین است که نمی دانند چطور از منابع مالی خود استفاده بهینه کنند و همین موضوع باعث هدر رفت منابع مالی آن ها می شود. پس در هر کسب و کاری مدیر مالی باید مطمئن شود که بودجه کافی در اختیار دارد یا نه، به درستی و با برنامه ریزی های دقیق برای مصرف آن بودجه برنامه ریزی کند، برای سرمایه گذاری برنامه ریزی داشته باشد، هزینه ها را کنترل کند، نیاز های مالی احتمالی را پیش بینی کند و میزان دریافت سود را نیز مشخص کند.

درآمد مدیران مالی موضوعی است که برای علاقه مندان به این رشته اهمیت زیادی دارد. به طور کلی با مشاهده گزارشات مربوط به درآمد مدیران مالی می تواند این گونه برداشت کرد که این افراد از درآمد خوبی برخوردار هستند. این را می توان با یک مقایسه ساده میان مدیران مالی و حسابداران و دیگر مشاغل مربوطه مشاهده کرد. اما فراموش نکنید که اگر می خواهید از درآمد بالایی برخوردار باشید باید تجربه کاری و سابقه چندین سال کار در این حوزه را داشته باشید. از جمله سمت هایی که یک مدیر مالی می تواند از آن درآمد خوبی داشته باشد می توان به کارشناس امور مالی، کارشناس ارشد مالی و تحلیلگر مالی اشاره کرد. پس یک مدیر مالی می تواند در رده های شغلی کارشناس، سرپرست و مدیر فعالیت کند که هرچه سابقه وی در انجام امور مالی بیشتر شود، موقعیت شغلی او نیز بهتر می شود.

اما فکر می کنید چه افرادی برای کار در حوزه مدیریت مالی مناسب هستند؟ برای اینکه بتوانید در شغلی موفق باشید باید شغل تان را بر اساس علایق و گرایش های ذهنی تان انتخاب کنید. یعنی ابتدا باید ارزش های خود، شرایط جامعه، شرایط خانواده، مهارت ها و علایق خود را بررسی کنید و بر اساس آن ها اقدام به انتخاب شغل و رشته مورد نظر تان کنید. اما به طور کلی با هر شخصیتی که باشید امکان موفقیت در شغلی وجود دارد، پس نمی توان خیلی دقیق گفت چه تیپ شخصیتی برای چه مشاغلی مناسب هستند. به هر جال اگر شما شغل تان را بر اساس ویژگی های شخصیتی تان انتخاب کنید، امکان موفقیت و داشتن رضایت شغلی در آن بیشتر می باشد.

هدف از اجرای مدیریت مالی چیست؟

به طور کلی شرکت ها و صاحبان کسب و کار ها به دلایل زیرمدیریت مالی را اجرا می کنند:

  • کسب اطمینان از تخصیص منظم و مناسب منابع مالی مختلف
  •  کسب اطمینان از تامین بودجه منظم و کافی
  • کسب اطمینان از استفاده مناسب و کارآمد از منابع مالی (به این صورت که باید بر روند مصرف منابع مالی نظارت داشته باشند و برای کاهش هزینه ها همیشه برنامه ریزی کنند)
  • کسب اطمینان از سرمایه گذاری ها و امنیت منابع مالی در این سرمایه گذاری ها
  •  برنامه ریزی برای داشتن ساختار کاربردی و صحیح از سرمایه های مالی و ایجاد تعادل میان سود و بدهی ها

کسب و کار هایی که خصوصی هستند و بیشتر با مردم سر و کار دارند، به مدیریت مالی دقیق تری هم نیاز دارند. چرا که مستقیما با رضایت مردم رو به رو هستند و باید بتوانند بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهند. یا یک مدیریت مالی حرفه ای، کسب و کار ها می توانند به مزایای زیر دست پیدا کنند:

  • جواب گویی بهتری در مقابل مردم خواهند داشت

سازمان هایی که غیر دولتی هستند و منابع مالی و بودجه خود را از مردم دریافت می کنند به همین دلیل باید اعتماد کاملی از سوی آن ها جلب کنند. در نتیجه اگر به عنوان یک کسب و کار خصوصی شما هم از منابع مالی که دیگر افراد اهدا کرده اند، استفاده می کنید باید بتوانید با ارائه یک حسابداری برتر و حرفه ای پاسخگوی اعتماد آن ها باشید. وقتی مدیریت حرفه ای منابع مالی را بدانید و از آن استفاده کنید بهتر می توانید مخارج خود را پیگیری کنید و در نتیجه کمتر دچار آسیب های مالی می شوید. همین موضوع باعث می شود افراد و سرمایه گذاران بیشتری به شما اعتماد کنند و سرمایه های بیشتری هم به شما بسپارند.

  • تامین امنیت برای آینده

اگر شما امروز در وضعیت خوب مالی باشید و چالش مالی پیش روی شما نباشد و بدهی های زیادی نداشته باشید این ها نشان از این دارند که شما در وضعیت مالی خوبی هستید و در نتیجه در آینده هم این شرایط شما ثابت خواهد بود. پس برای اینکه در سرمایه گذاری های آینده خود موفقیت داشته باشید و بتوانید سود به دست آورید باید به کمک مدیران مالی شرایط آینده را بسنجید و با برنامه ریزی برای آن، اقدام به سرمایه گذاری کنید.

  • پیشگیری از کلاهبرداری ها

زمانی که شما با مهارت های مدیریت مالی آشنایی داشته باشید و استراتژی های آن را در کسب و کارتان به کار بندید می توانید از بسیاری از سوء رفتار های مالی، سرقت ها و کلاهبرداری ها جلوگیری کنید. پس برای پیشگری از این موارد که متاسفانه این روز ها هم کم شاهد آن نیستیم، می توانید با مهارت های مدیریتی خود در حوزه مدیریت مالی عوامل خطر را شناسایی کنید و پیش از وقوع رخدادی آن ها را معدوم کنید.
مسئولیت های یک مدیر مالی چه هستند؟

در دوره MBA مدیریت مالی موسسه فن پردازان می توانید با تمامیم باحث مربوط به امور مالی آشنا شوید و البته با آموزش هایی که می بینید مسئولیت های شغلی این افراد نیز به طور کامل برای شما مشخص می شود. آموزش MBA مدیریت مالی ضمن بیان استراتژی های مدیریتی راه کار هایی را نیز برای پیشگیری از خطا های مالی به شما ارائه می دهد که می تواند بسیار کمک کننده باشد. اما در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا توضیح مختصری درباره مسئولیت های یک مدیر مالی داشته باشیم و بتوانید با دیدی باز تر و آگاهانه تر در دوره مدیریت مالی شرکت کنید...

  • پیش بینی و برنامه ریزی

اولین مسئولیت یک مدیر مالی پیش بینی و برنامه ریزی است. مدیران مالی باید با مدیران اجرایی روابط نزدیکی داشته باشند و برای اجرای پروژه های مختلف دوشادوش یکدیگر حرکت کنند و به نوعی مکمل یکدیگر باشند. چرا که یک مدیر مالی باید از قبل از شروع پروژه ها درباره نحوه اجرای آن ها و هزینه های احتمای برنامه ریزی های دقیقی داشته باشد و بتواند موقعیت های احتمالی آینده را نیز پیش بینی کند. برنامه ریزی هایی که یک مدیر مالی در این مرحله انجام می دهد، ضامن موفقیت آینده کسب و کار ها و پروژه ها می باشد.

  • سرمایه گذاری های بزرگ و اخذ تصمیمات مالی

یکی دیگر از مسئولیت های مدیران مالی این است که برای سرمایه گذاری های بزرگ برنامه ریزی کنند و بهترین راهکار را برای شروع یک سرمایه گذاری موفق انتخاب کنند. شرکت های موفق همواره در حال رشد و پیشرفت در فروش محصولات و خدمات شان هستند، این شرکت ها نیازمند برنامه ریزی های دقیقی برای سرمایه گذاری بلند مدت و پر سود تر دارند، اگر شما هم از این دسته از شرکت ها می باشید، برای اینکه در کار خود به موفقیت بیشتری نائل شوید، لازم است که مهارت های خود را در حوزه مدیریت مالی تقویت کنید.

  • کنترل و نظارت

بخش مهمی از وظایف یک مدیر مالی کنترل و نظارت بر تمامی امور مالی است که اهمیت زیادی برای سازمان ها و کسب و کار های مختلف دارد. چرا که در همین زمان می توان جلوی بسیاری از مشکلات مالی را گرفت. مدیران مالی باید با دیگر مدیران اجرایی در این حوزه ارتباط نزدیکی داشته باشند و نظارت کاملی بر روی کار های آن ها که مربوط به امور مالی است داشته باشند. تمامی کسب و کار ها ممکن است با چالش ها و مشکلات مالی روبه رو شوند اما اگر در این مرحله نظارت به خوبی انجام شود، می توان این مشکلات را به حداقل رسانید.

  • ارتباط با بازار های مالی

مدیران مالی باید با بازار های مالی و سرمایه گذاری ارتباط نزدیکی داشته باشند و بتوانند در این ارتباطات برای خود و شرکت مورد نظر، مزایایی به همراه آورند. موفقیت هر کسب و کاری در نهایت منوط به این است که بتواند با این بازار ها داد و ستد داشته باشد و وارد چرخه مالی آن ها شود و یا سهام بخرد و سهام بفروشد.

  • مدیریت ریسک

یکی دیگر از مسئولیت های مهم مدیران مالی مدیریت ریسک است. مدیریت ریسک به تنهایی می تواند خود یک رشته تخصصی تلقی شود، اما شما با اخذ گواهینامه مدیریت مالی می توانید بسیاری از موضوعات مربوط به آن را فرا گیرید و در کسب و کار خود به کار بندید. شما با اخذ مدرک مدیریت مالی که از موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان دریافت می کنید، می توانید تمامی این مسئولیت ها و وظایفی که یک مدیر مالی باید انجام دهد را فرا گیرید و به خوبی برای حضور در موقعیت های واقعی و تجارب حرفه ای آماده خواهید شد.

مدارک موسسه فن پردازان همگی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشند و از سویی دیگر از آنجایی که به تایید سازمان ارزیابی مدارک کانادا هم رسیده اند، امتیاز خوبی در زمان انتخاب شغل و استخدام برای شما به حساب می آید، همچنین اگر علاقه مند به کار در کشور کانادا هستید، می توانید روی اعتبار این مدرک هم حساب باز کنید.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها