اثرات اقتصادی گردشگری
اثرات اقتصادی گردشگری
تعریف مدیریت گردشگری
مدیریت گردشگری به معنای مدیریت همه فرایندها و پروسه های سفر و گردشگری با رویکردی پایدار است. علاوه بر این، در مدیریت گردشگری بر تمام فعالیت های مرتبط با گردشگری نظار ت شده و افرادی که در این حیطه فعالیت دارند باید حتما آموزش مدیریت گردشگری را گذارنده باشند تا بتوانند این فعالیت ها را شناسایی و عوامل موثر بر انها را مشخص کنند.
علاوه بر این، این مدیریت گردشگری در سه حیطه نظریه ها و اصول مدیریت، انسان و بازاریابی و موضوعات صنعت توریست (مانند انگیزه سفر، عوامل محیطی و سازمان ای توریستی) مطرح میشود. همچنین، گردشگری از سه مولفه اصلی در دستر س بودن ، جاذبه و محل اقامت تشکیل شده است.
تاریخچه گردشگری
تاریخچه گردشگری به زمان حکومت رومی ها و به 2000 سال قبل بر میگردد. در آن دوره، شهروندان رومی ثروتمند برای تعطیلات تابستان خود برنامه ریزی کرده و به شهرهای اطراف سغر میکردند. در این میان، مسئولین صنعت گردشگری، تمام تلاش خود را به کار میگرفتند تا نیازهای آنها را در ازای دریافت هزینه ها تامین کنند و اینکار در درازمدت، بر اقتصاد و وضعیت گردشگری کشور تاثیر چشمگیری گذاشت اما متاسفانه با کم شدن این سفرها و اتمام دوره امپراطوری روم، این دوره هم به پایان رسید.
علاوه بر این، در قرون وسطا، افرادی به گردشگری علاقمند بودند، توانستند با استفاده از برنامه ریزی های منسجم برای سفر و آماده کردن مکان هایی برای خوردن و خوابیدن زمینه گردشگری را فراهم کنند. البته ، در کشورهای مختلف عواملی مضاف بر گردشگری ، مانند توجه به سلامت و فرهنگ، موجب شد تا این صنعت رشد کرده و افراد از انواع مکان های دیدنی بازدید کنند.
سرفصل هایی که در این مقاله به تفضیل شرح میدهیم شامل تعریف مدیریت گردشگری ، رشته مدیریت گردشگری ، آموزش مدیریت گردشگری، دوره مدیریت گردشگری ، گواهینامه مدیریت گردشگری ، مدرک مدیریت گردشگری ، اثرات اقتصادی گردشگری، تاریخچه گردشگری، صنعت گردشگری، بازار کار رشته گردشگری و هستند.
رشته مدیریت گردشگری
رشته مدیریت گردشگری، یک رشته میان رشته ای بوده و واحدهای مختلفی از ریاضیات و روانشناسی تا مدیریت در آن وجود دارد و دانشجویان علاقمند میتوانند این رشته را تا مقطع دکترا ادامه دهند. علاوه بر این، این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارای دو گرایش بازاریابی جهانگردی و برنامه ریزی توسعه جهانگردی است که تفاوت چندانی با هم نداشته و فقط تعدادی از واحدهای تخصصی شان متفاوت هستند.
با توجه به تنوع درسی و جذابیت این رشته، تعداد متقاضیان آن رو به رشد بوده اما صرفا افرادی میتوانند به این رشته وارد شده و در آن موفق شوند که آموزش مدیریت گردشگری را گذرانده و تجربه و توانمندی های خاص این رشته را دارا باشند. علاوه براین، این افراد برای کار در این حیطه نیازمند کسب تجارب عملی و کاربردی هستند.
آموزش مدیریت گردشگری
گردشگری، یک از حیطه هایی است که میتواند بر میزان درآمد کلی کشورها و ارتقا سطح فرهنگ ان تاثیر بسزایی بگذارد. از این نظر، افرادی که به این حیطه وار میشوند علاوه بر گذراندن دوره مدیریت گردشگری باید از تاثیر انواع عوامل محیطی بر گردشگری مطلع بوده و بتوانند انها را کنترل کنند. علاوه بر این، مدیرانی که گواهینامه مدیریت گردشگری دریافت کرده باشند، در مورد صنعت گردشگری وت اثیر آن بر اقتصاد اطلاعات جامع تری دارند.
در راستای آموزش اصول گردشگری، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، دوره آموزشی آموزش مدیریت گردشگری را برای علاقمندان گردشگر و دانش پذیران ارایه و معرفی کرده است. دوره مدیریت گردشگری برای دانش پذیرانی که در این حیطه تحصیل نکردند اما مایل به یادگیری نکات کاربردی گردشگری هستند، خوب و سودآور بوده و میتواند در درک بهتر مفاهیم گردشگری به آنها کمک کند.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت گردشگری اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
بازارکار رشته گردشگری
به افراد جویای کاری که در انواع گرایش های گردشگری تحصیل کردند، توصیه میشود که به کاری که به رشته تحصیلی شان ارتباط دارد وارد شده و در همان زمینه فعالیت کنند. اما، درکل، همه افراد باید قبل از انتخاب رشته تحصیلی به بازار کار آن رشته و جنس مورد نیاز برای آن رشته توجه داشته و سپس اقدام به تحصیل کنند تا اشتغال اینده خود را تضمین نمایند.
علاوه براین، در صورتی که افراد در حیطه گردشگری تحصیل نکرده و به کار گردشگری علاقمند باشند میتوانند به سازمان میراث فرهنگی مراجعه کرده و با دریافت مدرک مدیریت راهنمای تور معتبر، در این حیطه فعالیت کنند. با توجه به اینکه، اشتغال در رشته مدیریت گردشگری چندان دشوار نیست، بنابراین در صورتی که افراد علامقند توانایی های خاص این رشته را کسب کند، بازار کار رشته گردشگری نیز برایشان خوب و پرونق خواهد بود.
اثرات اقتصادی گردشگری
یکی از اهداف رواج فرهنگ گردشگری و حتی ایجاد محیط های گردشگری این است که، درآمد حاصل از گردشگری میتواند بر سرانه درآمد کشور تاثیر بگذارد؛ از این نظر، خدمات گردشگری باید به گونه ای به توریست ها معرفی و عرضه شود که آنها برای دیدن و حضور در محل های زیبای کشورها ما اشتیاق پیدا کنند. علاوه براین، قیمت هایی که برای توریست ها در نظر گرفته میشود باید عادلانه بوده اما نقش ارز آوری و اثرات اقتصادی گردشگری را نیز نباید نادیده گرفت.
با این همه، همه مسئولین و دست اندرکاران این عرصه باید تمام تلاش خود را به کار گرفته و محیط های گردشگری را به نحوی آماده کنند که نه تنها توجه توریست ها را جلب کند بلکه انگیزه ای برای سفر دوباره در آنها ایجاد کرده و به طور همزمان برای افراد بیکار و در عین حال مستعد و علاقمند به این حوزه ایجاد شغل نمایند.
صنعت گردشگری
صنعت گردشگری، از جمله مهمترین و سود آورترین صنایع هر کشور بوده که رونق و پشرفت آن، مستلزم داشتن دانش و اطلاعات تخصصی و البته تجربه کافی است. علاوه بر این، مدیران این حیطه باید به فاکتورهایی مانند سیستم توزیع و نرخ های کمیسیون، اقداماتی که یک مرکز گردشگری انجام میدهد و انواع سازمان های رزرو توجه کنند تا بتوانند مشکلات احتمالی را پیش بینی کرده و راهکارهایی ارایه نمایند.
علاوه براین، صنعت گردشگری حیطه وسیعی داشته و میتوان از عواید آن برای دیگر سازمان های دولتی بهره برد. همچنین، صنعت گردشگری از جمله صنایع بسیار رقابتی و فعال است و در صورتی که نیاز و خواست مشتریان آن به درستی و به موقع تامین شود، مشتریان احساس رضایت، ایمنی و لذت کرده و دیگران را نیز تشویق به انجام اینکار میکنند. با این حال، گذراندن آموزش مدیریت گردشگری توسط مدیران این صنعت و دریافت گواهینامه مدیریت گردشگری میتواند به دستیابی به اهدافشان کمک کند.