مدیریت انبارداری صنعتی

تعریف انبار و انبارداری

تعریف انبار، در سازمان ها چه خصوصی چه دولتی اهمیت دارد که شامل محل و محیطی که یک یا تعدادی بیشتر کالا به صورت یک سیستم مرتب و طبقه بندی شده نگهداری می شوند، انبار می گویند. 
انبارداری شامل همه فعالیت و کارهایی است که به تهیه و دریافت موجودی لازم، حفظ درست و نظارت کنترل های تاثیرگذار بر موجودی های وجود داشته و تحویل آن ها به مصرف کننده، مطابق با سیستم مرتب که دارای یک سری مقررات و قوانینی است به صورتی که سادگی هایی در ورود و خروج کالا با کمترین هزینه را به وجود می آورند.
به عبارتی دیگر انبارداری شامل اجرای یک سری روش های ساختار یافته و انجام کنترل های موثر از زمان دریافت کالا تا موقع تحویل آن به مصرف کننده و خروج از انبار می شود.
انبار و انبارداری از قسمت های مهم یک سازمان و شرکت هستند و بخش عظیمی از سرمایه های امور مربوطه در موجودی های انبار آن ها نگه داشته شده است.
موجودی کالا انبار باید در فضاها و مکان های که دارای امن هستند به طور منظم نگهداری شوند به صورتی که برای استفاده از آن ها در صورت نیاز به سادگی امکان پذیر باشد. توجه نمودن به تعداد و نوع آن ها چه از کم و زیاد هر یک از کالاها ، بعلاوه نقطه سفارش مواد به صورت روزانه از مجموعه وظایف انباردار است.
توجه به این نکته که اداره انبار هم سخت و هم هزینه بر می باشد و هر شرکت و سازمانی در جستجوی پایین آوردن هزینه های انبارداری است تا بتواند کارایی و سود آن شرکت را افزایش دهد.
به تعریفی دیگر انبارداری شامل دریافت از بخش های مختلف شرکت یا دیگران از بیرون از شرکت و حفظ آن ها با درک قوانین انبارداری می باشد.
این گفته ها در تحویل دادن  و تحویل گرفتن با کمترین وقت و نیروی مورد نیاز می باشد. همچنین رساندن کالا و اجناس های مورد نیاز قسمت های مختلف و یا خریداران به آن ها در کمترین وقت ممکن با توجه به مدارک و شرایط قانونی از وظایف انباردار می باشد.

مدرک گواهینامه دوره آموزش

شیوه های نوین انبارداری

به مجموعه ای از روش هایی و کارهایی که در تمام انبار ها قابل اجرا هستند شامل :
پذیرش کالا :
شرکت های حمل و نقل یا صاحبان کالا که دارای انبار هستند، با درک ضوابط موجود می توانند مجوزهای لازم برای گرفتن کالا به بخش انبار را انجام دهند. مجوز های نوشته شده و صادر گردیده شامل درخواست تحویل کالا به انبار و مدارک مربوط به آن کالا می باشد.
با دریافت کالا به درون انبار باید نظارت ها نگهبانی و امنیتی انجام گیرد و بعد از آن کالا وارد بخش پذیرش شود. در قسمت پذیرش مسئولین انبار به بررسی کالا می پردازد و آن ها را از لحاظ شکل و تعداد با اطلاعات داشته شده کنترل می کنند.
بعد از ارزیابی های انجام شده به شرطی که اختلاف هایی وجود داشته باید برگه ای تنظیم شود تا اطلاعات مورد لازم نیز ارایه گردد. در این بخش اگر تفاوتی وجود نداشته باشد، با توجه به نوع و وضعیت کالا و امکانات انبار کالاها بخش بندی می شوند و به انباری که برای کالا متناسب گردد فرستاده می شود.
جاگذاری و جابه جایی کالا :
بعد از وارد شدن محصولی به انبار با توجه به استانداردهای وجود داشته در مورد نگهداری کالا، نیاز است فضایی برای هر کالا در نظر گرفته شود و کالا در محل معیین شده جاگذاری گردد.
قسمت ذخیره سازی کالا در انبار باید در مدارک و یا در سیستم مدیریت انبار ذخیره گردد. بعد از کامل شدن راه های تحویل، صاحب کالا یا نماینده قانونی ، فاکتور رسید یا قبض انبار را دریافت می کند.
مالک کالا از اقلام های تحویل داده شده به انبارهای عمومی می تواند به عنوان تضمین برای دریافت اعتبار و وام از بانک ها و موسسه ها استفاده نماید.
دستورات لازم جهت خروجی کالا : 
در مواقعی که مالک کالا برای خروج از انبار ، بعد از تدوین درخواست ، و انجام اقدامات لازم جهت خروج کالا از انبار خارج شده به قسمت تحویل بارگذاری شود.
با توجه به گفته فوق که بیان گردید، در صورتی که برای کالایی درخواست وثیقه فرستاده شده باشد و هنوز در وثیقه بانک یا موسسه دیگر باشد اجازه خارج شدن از انبار داده نخواهد شد.
بسته بندی و تحویل کالا : 
بعد از صادر شدن درخواست خروج کالا، با دریافت اطلاعات مربوط به تحویل کالا و وسیله نقلیه، منابع مورد نیاز برای انجام بارگیری  کالا اختصاص داده می شود به شرطی که صاحب کالا درخواست بسته بندی داشته باشد، محصول های مورد نظر بسته بندی و بارگیری می گردد.
در صورت نیاز باید منابع اقلام بارگیری شده و مشخصات آن ها در چهارچوب یکسری کارهای اداری مثل فاکتور و ... تهیه و ارایه گردد.

اهداف و وظایف انباردار :

هدف از ایجاد انبارها چه در قسمت دولتی و چه در بخش خصوصی نگهداری و در دسترس قرار دادن مجموعه وسایل مورد نیاز آن ها می باشد، اگر مواد و لوازم مورد نیاز به موقع تهیه نگردد و در دسترس بخش مصرف کننده قرار نگیرد، در بخش های موسسه مشکل ایجاد می شود.

وظایف انبارها شامل موارد ذیل می باشد :

-    نگهداری مقدار موجودی کلاهای مورد لازم در صورت مناسب و برنامه ریزی برای آن ها.
- همیاری در خرید و تامین کالاها و کنترل و دریافت کالاهای خریداری شده در انبارداری.
- حفظ کالاها در انبارها به صورت صحیح و تسریع در بخش تحویل با رعایت مقررات و دستورالعمل های هر شرکت.
- پیاده سازی قوانین و دستورالعمل های سازمان در قسمت انبارداری که دیدگاه مالی دارد و زیر نظر مسئول انباردار است که باید رعایت گردد.
پیاده سازی این وظایف گفته شده باعث به وجود آمدن نظم و یکسری شرایط خاص انبارداری و افزایش سرعت در انجام عملیات سازمان می گردد و در پایان حتی باعث صرفه جویی به وجود آمده از وضعیت مالی سازمان می گردد.

مدرک گواهینامه آموزش دوره

وظایف انباردار (Warehousing Management) : 

- سفارشات و پیشنهادهای فرآیندهای انبارداری و همچنین بازسازی روش های موجود
- تخفیف هزینه های انبار و انبارداری.
- برنامه ریزی و نظارت بر موجودی های کالا در انبار.
- کنترل عملیات انبارداری و تحویل گرفتن، نگهداری و تحویل کالا.
- واضح نمودن دستورالعمل های بازرسی، بازبینی و بازنگری کالاهای وجود داشته در انبا و محافظت از انبارها. 
- به وجود آوردن هماهنگی و برقراری ارتباط اصولی و کارآمد با دیگر بخش ها.
- اداره کارکنان و سازماندهی انبار.
- نظارت بر پیاده سازی به موقع و درست محل یابی و استقرار کالای انبار و تجهیزات انبار.
- سرویس دهی و خدمات رسانی و همکاری با دیگر سایر واحدها.
- ایجاد نظم دادن به وضعیت انبار و پاسخ دادن به مسایل مربوط به اداره انبارها.
- راه های بخش بندی موجودی های کالا و چگونگی چیدمان، استقر،جابه جایی و حمل آن ها در انبار به منظور هدف های خاص.
اهداف مدیریت انبار :
- کاهش هزینه های انبار و حفظ کالا، اجرای فعالیت های ضروری به صورت کارآمد.
- به کارگیری انجام امور جاری و عملیاتی انبار.
- خدمات دهی بالا به مشتری 

مدرک گواهینامه دوره آموزش

آموزش انبارداری : 

مرکز آموزش مجازی فن پردازان برای علاقمندان به رشته انبارداری و مدیریت انبار دوره آموزش انبارداری را ارایه نموده است که افراد به توانند به رشته مورد علاقه خود یعنی انبارداری بپردازند، فن پردازان علاوه بر آموزش مدرک مدیریت انبارداری معتبر و گواهینامه مدیریت انبارداری نیز اعطا می نماید تا بتوان به بازار کار خود راه پیدا نمایید.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها