آموزش فن بیان برای صحبت کردن در مقابل جمع
آموزش فن بیان برای صحبت کردن در مقابل جمع
خوب صحبت کردن در مقابل جمع یکی از روش های عالی برای پیشرفت شخصی در همه سطوح است، چرا که جز مهارت های ارتباطی محسوب می شود و بهبود مهارت های ارتباطی در هر زمینه ای از زندگی مفید است. تفاوتی ندارد که هدف شما از یادگیری فن بیان شرکت در بحث های سیاسی باشد یا قصد داشته باشید به عنوان یک سخنران انگیزشی فعالیت کنید و یا اینکه می خواهید در جلسات کاری خود بهتر صحبت کنید در هر صورت فن بیان خوب داشتن به معنی تاثیر گذاری بر مخاطب و جلب اعتماد او در پذیرش حرف های شما است. صحبت کردن در مقابل جمع با کمک آموزش فن بیان مزایای مختلفی دارد که برخی از آنها را در ادامه بررسی می کنیم.
مزایای آموزش فن بیان چیست؟
1. پیشرفت شغلی
مهارت خوب و درست صحبت کردن یا همان فن بیان خوب داشتن به پیشرفت شغلی کمک می کند، زیرا به کمک آن می توان خلاقیت ، مهارت تفکر انتقادی ، توانایی رهبری ، حرفه ای بودن و سایر خصوصیاتی فردی را که برای بازار کار بسیار با ارزش هستند را در حوزه فعالیت خود نشان داد. سخنرانی در رویدادها و همایش ها و یا جلسات کاری روش خوبی برای اعتبار سازی است. خوب صحبت کردن به کمک گذراندن دوره فن بیان و گویندگی به شما یاد می دهد که چطور در جلسات کاری صحبت کنید ، ایده های خود را بیان کنید و خود را به عنوان یک فرد حرفه ای به بقیه معرفی کنید. مردم کسی را که خوب صحبت می کند همیشه به خاطر می سپارند و فقط با چند سخنرانی خوب در حوزه تخصص خود می توانید به یک چهره معتبر تبدیل شوید و از این طریق فرصت های شغلی و همکاری های جدید را بدست آورید . هرچه یک فرد به عنوان یک سخنران بهتر شناخته شود اعتبار بیشتری در بین همکاران خود پیدا خواهد کرد و علاوه بر آن می تواند این مهارت را به عنوان یکی از ویژگی های شاخص فردی در رزومه کاری استفاده کند این مهارت حتی در مصاحبه شغلی هم بسیار مفید است، زیرا می توانید با فن بیان عالی فردی که با شما مصاحبه می کند را تحت تاثیر قرار دهید.
2. تقویت اعتماد به نفس
صحبت کردن در مقابل جمع اعتماد به نفس را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. غلبه بر ترس ها و نگرانی که همیشه از صحبت کردن در مقابل جمع وجود دارد با کمک تکنیک هایی که در فن بیان آموزش داده می شود به کمترین حالت خود می رسد . همین موضوع باعث می شود ارتباط با مخاطبان موثرتر باشد و در نتیجه اعتماد به نفس در فردی که سخنرانی می کند و یا جلوی جمع صحبت می کند افزایش پیدا کند. صحبت کردن در جمع را می توان با صحبت کردن در مقابل گروه های کوچک شروع کرد و کم کم به تعداد زیادی مخاطب افزایش داد. این کار را نه تنها بر روی صحنه بلکه در زندگی روزمره ، در یک جلسه کاری کوچک و یا در جمع دوستان نیز می توان تمرین کرد. بر اساس یک مطالعه صورت گرفته افرادی که در یک دوره فن بیان و گویندگی شرکت کرده بودند در مقایسه با افراد عادی در هنگام صحبت کردن جلوی جمع اعتماد به نفس بیشتری داشتند.
3. پرورش تفکر انتقادی
صحبت کردن در مقابل جمع یک روش عالی برای پرورش مهارت های تفکر انتقادی است. برای صحبت یا سخنرانی در مقابل جمع ابتدا باید متنی را آماده کرد. این کار به فکر بسیار دقیق احتیاج دارد، از تحلیل مخاطبان گرفته تا جمله پایانی همه چیز را باید بررسی کرد. صرفا توجه به اینکه پیامی به مخاطب داده شود یک سخنرانی را موفق نمی کند. یک سخنران باید بداند که چطور پیام و حرف خود را با نوع مخاطبی که دارد متناسب کند. بنابراین کسی که می خواهد جلوی جمع سخنرانی کند باید از خود بپرسد که چطور منظور خود را بیان کند تا مخاطب متوجه آن شود و یا چکار باید بکند تا مخاطب با او بهتر ارتباط برقرار کند. این سوالات و صدها سوال مشابه ممکن است به ذهن یک سخنران برسد تا بتواند تا جای ممکن یک سخنرانی خوب و تاثیر گذار ارائه دهد. به همین دلیل کسی که می خواهد در مقابل جمع صحبت یا سخنرانی کند دائما در حال فکر کردن برای پیدا کردن کلمات و بررسی سخنرانی از دیدگاه های مختلف است و همین موضوع به تدریج باعث پرورش تفکر انتقادی در یک سخنران می شود.
4. پیشرفت شخصی
مهارت های ارتباطی برای موفقیت شخصی و حرفه ای بسیار مهم است و بهبود این حوزه یکی از بزرگترین مزایای سخنرانی و صحبت کردن جلوی جمع است. تهیه متن سخنرانی گویندگان را وادار می کند تا قدمی به عقب بردارند و در مورد راههای موثر برقراری ارتباط موثر فکر کنند. زمانی که یک سخنرانی می نویسید ، باید در مورد بهترین چارچوب و استراتژی متقاعد کردن مخاطب و انتقال صحیح پیام با دقت فکر کنید تا پیام شما به درستی مخاطب منتقل شود. همین موضوع در بهبود مهارت های ارتباطی در سایر زمینه های زندگی نیز به شما کمک کند. روابط شخصی ، تعامل اجتماعی و موقعیت های کاری شما را مجبور می کند تا برای بیان ایده های خود با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید.
5. ایجاد ارتباطات اجتماعی جدید
سخنرانی کردن فرصت خوبی برای دیدن افرادی است که به دیدگاه ها و حرف های شما علاقه دارند. همیشه بعد از سخنرانی افرادی وجود دارند که می خواهند از نزدیک با سخنران صحبت کنند و با او مکالمه ای داشته باشند. همین موضوع زمینه ای را فراهم می کند که در آن ایجاد ارتباطات اجتماعی جدید بسیار آسان تر می شود.
چطور فن بیان خود را تقویت کنیم؟
برای تقویت فن بیان روش های مختلفی وجود دارد که می توانید به کمک آنها گوینده و سخنران بهتری شوید. بعضی از این روش ها عبارتند از:
- مخاطب خود را بشناسید : اگر قرار است جلوی دیگران صحبت می کنید حتما دلیلی برای آن وجود دارد. باید بدانید که با چه کسی صحبت می کنید و چه چیزهایی را می خواهید یا نیاز دارید که در آنها به وجود آورید، به عنوان مثال اگر مخاطب شما دوستان و خانواده هستند معمولا هدف از صحبت کردن سرگرم کردن آنها است، یا مثلا اگر مسئول یک پروژه هستید هدف شما ممکن است آموزش دادن و الهام بخشیدن به افرادی باشد که قرار است برای شما کار کنند. بنابراین شناخت مخاطبان کاملا ضروری است.
- تمرین ، تمرین ، تمرین : هیچ چیز به خودی خود اتفاق نمی افتد و خوب عمل نمی کند مگر اینکه به شدت آن را تمرین کنید. اگر سخنرانی بزرگی دارید باید هر روز برای تمرین کردن وقت بگذارید. اهداف و مطالب خود را خیلی زودتر از زمان سخنرانی آماده کنید. هر کجا که راحت هستید تمرین کنید. در حقیقت جای تمرین کردن اهمیت ندارد بلکه خود تمرین کردن و استمرار این کار است که اهمیت دارد.
- با حواس پرتی تمرین کنید : وقتی مطالبی را کاملا می دانید و به آن تسلط دارید آن را با کمی حواس پرتی امتحان کنید تا ببینید واقعا چقدر آماده هستید. برای مثال می توانید تلویزیون را روشن کرده و شروع به سخنرانی کنید. هر چیزی که باعث حواس پرتی می شود را می توانید اضافه می کند.
- جلوی آینه تمرین کنید : تمرین در مقابل آینه روش خوبی برای آگاه شدن از میزان مناسب حرکات بدن و استفاده از دست و صورت است. این کار باعث می شود اگر اشکالی دارید آن را ببینید و اصلاح کنید.
- از هر فرصتی برای صحبت استفاده کنید : تنها راه برای بهتر شدن در هر کاری انجام آن کار در تمام مدت است. تمرین خوب است ، اما هیچ چیز قابل مقایسه با ایستادن جلوی جمع و انجام واقعی آن نیست.
- زبان و حرکت بدن را تمرین کنید : به یاد داشته باشید ، تاثیر لحن و زبان بدن در ارتباط بسیار بیشتر از کلماتی است که می گوییم. البته کلمات هم اهمیت زیادی دارند اما زمانی به با حرکت و زبان بدن همراه می شوند تاثیر آنها به مراتب بیشتر می شود.
- آهسته صحبت کنید: قرار نیست که در یک مسابقه شرکت کنید، پس آهسته و شمرده صحبت کنید. شمرده صحبت کردن باعث می شود تمام مخاطبین شما حرف های شما را واضح بشنوند. علاوه بر این آرام و شمرده صحبت کردن این حس را در مخاطب به وجود می آورد که شما به موضوعی که در مورد آن صحبت می کنید مسلط هستید. اگر می خواهید مخاطب را تحت تأثیر قرار دهید باید به نحوی صحبت کنید که آنها تمام کلمات شما را به خوبی بشنوند.
- ارتباط چشمی برقرار کنید : این نکته بسیار مهم است و مهم نیست تعداد مخاطبین شما چقدر زیاد یا کم باشد. با هر تعداد از مخاطبی که ممکن است تماس چشمی برقرار کنید. این باعث می شود مخاطب احساس کنن که مستقیم با او صحبت می کنید و در نتیجه به صحبت های شما گوش داده می شود. بنابراین فقط به افراد در ردیف های اول نگاه نکنید، بلکه به همه افراد نگاه کنید.
- مکث کنید: درست همانطور که آهسته صحبت کردن باعث تاثیرگذاری بر مخاطب می شود، مکث کردن در زمان صحبت کردن بر کیفیت سخنرانی تاثیر می گذارد. مکث کردن درست و به موقع و حتی گاهی طولانی برای تأکید بر نکات کلیدی و ارتباط عاطفی با مخاطب در یک سخنرانی کاملا ضروری است و برای بهتر کردن کیفیت یک سخنرانی باید از آن استفاده کرد.
- از طنز و بیان احساسات استفاده کنید : فرقی نمی کند که درباره چه چیزی صحبت می کنید . همیشه جایی برای بیان احساسات یا طنز یا هر دو وجود دارد. همیشه باید چند مطلب طنز و یا داستان سرگرم کننده و یا هر چیزی که می تواند احساسات مخاطب را درگیر کند از قبل آماده داشته باشید تا در زمان سخنرانی و صحبت جلوی جمع در مواردی که لازم است از آنها استفاده کنید.
- ذهنتان را آرام کنید: قبل از شروع سخنرانی زمانی را به آرامش ذهنی خود اختصاص دهید ، حتی اگر فقط پنج دقیقه فرصت دارید این کار را انجام دهید و ذهنت خود را از هر چیزی که در آن وجود دارد خالی کنید و به این فکر کنید که سخنرانی شما به خوبی تمام شده و همه چیز طبق خواسته شما پیش رفته است.
- در دوره آموزش فن بیان شرکت کنید: خوشبختانه با افزایش انواع آموزش با کیفیت این امکان برای علاقمندان به یادگیری فن بیان و گویندگی نیز به وجود آمده است تا این مهارت را در موسسات معتبر آموزش ببینید. در همین راستا موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان دوره فن بیان و گویندگی را به افراد علاقمند در این حوزه ارائه می دهد. مدرکی که به دانش پذیران پس از گذراندن این دوره داده می شود از معتبرترین مدارکی است که در ایران داده می شود زیرا مورد تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری است و امکان ترجمه رسمی مدرک دوره فن بیان و گویندگی نیز وجود دارد. این موسسه با به کارگیری اساتید مجرب و برتر مطالب جامع و کاملی را فراهم کرده است تا دانش پذیران پس از پایان دوره فن بیان و گویندگی به تمام تکنیک های به روز در این حوزه آشنا و مسلط شوند.