آشنایی با حقوق داوری
آشنايي با حقوق داوري
دو طرف يک معامله در زمان عقد يک قرارداد رسمي مي توانند پيشاپيش فردي را که به لحاظ شايستگي ، صلاحيت و بي طرفي مورد توافق و تائيد طرفين مي باشد را به عنوان داور انتخاب و نام آن را قرارداد مورد نظر قيد نمايند تا در صورت بروز هر گونه اختلاف نظر و مشکل با مراجعه به اين فرد و با استفاده از داوري اين فرد در راستاي حل مشکل اقدام نمايند .
در برخي از موارد بسياري از افراد به دليل عدم پيش بيني بروز اختلاف و مشکل در روند اجراي قرار داد در زمان عقد قرار داد داوري را تعيين نکرده در اين موارد مي توان در زمان بروز اختلاف با تعيين يک فرد شايسته ، کاردان ، معتبر و معتمد طرفين براي حل اختلاف مورد نظر اقدام کرد .
با توجه به توضيحات ارائه شده داوري به مفهوم حل اختلاف و مشکل بدون مراجعه به مراجع قانوني و تنها بواسطه داوري برخي از صاحب نظران و معتمدان با تجربه در حوزه مورد نظر باشد .
مزاياي داوري
يکي از مزاياي استفاده از داوري اين است که به بجاي صرف زمان ، انرژي و هزينه هاي بسيار زياد براي استفاده از مراجع قانوني و قضايي مي توان بسياري از مشکلات و اختلافات اتفاق افتاده ميان دو طرح را حل و فصل کرد و درپايان امر نيزبراي هيچ يک از طرفين سابقه قضايي به جاي نخواهد ماند .
از سوي ديگر به واسطه آشنايي هر دو طرف معامله و اعتماد هر دو طرف به داور انتخاب شد پس از پايان روند داوري هر دو طرف نسبت به قضاوت و حکم ارائه شده احساس رضايت خواهند کرد .
استفاده از داوري در بسياري از موارد مي تواند مشکلات را در مراحل اوليه حل کرده و از بروز مشکلات بزرگ تر و جدي تر پيشگيري نمايد و منجر به افزايش روند کار شود .
ويژگي هاي داور
يکي از مهم ترين مباحث در انتخاب يک داور شايستگي ، صلاحيت ، تعهد و بي طرفي است .در ادامه به برخي از ويژگي ها و صلاحيت هاي مختص داور اشاره خواهيم کرد .
در بسياري از کتب و تعاليم مذهبي در اديان مختلف و همچنين در بسياري از کتب قانون و قضا به ويژگي هاي داور خوب اشاره شده است . داوري دقيقا مشابه حرفه قضاوت است و به همان اندازه حساس و حائز اهميت مي باشد .
تيپ هاي شخصيتي مناسب براي داوري
با توجه به اين که تناسب و هماهنگي ميان تيپ شخصيتي افراد و و حرفه آن ها مي تواند موجبات رضايت شغلي ، موفقيت حرفه اي و شغلي آن ها را به دنبال داشته باشد در اين بخش به تيپ هاي شخصيتي مناسب با حرفه داوري و قضاوت خواهيم پرداخت . لازم به ذکر است اين هماهنگي منجر به افزايش قابليت هاي شغلي وشور شوق افراد در زمينه کسب وکارو حرفه آن ها خواهد شد وب ه هيچ عنوان نفي کننده توانايي ها ، قابليت ها و موفقيتهاي شغلي افراد با تيپ هاي شخصيتي ديگر نيست و نخواهد بود .
تيپ هاي شخصيتي مورد نظر به وسيله تست روانشناسي MBTI ارزيابي شده و مورد سنجش و بررسي قرا رگرفته است .
تيپ شخصيتي ENTJ يکي از تيپ هايي شخصيتي است که به واسطه ويژگي هاي فردي و نوع شخصيت افراد براي حرفه داوري و حوزه قضاوت بسيار مناسب مي باشد . افراد با تيپ شخصيتي ENTJ به دنبال کسب شان و شخصيت اجتماعي بالا هستند و از اين که اين در منظر افراد اجتماع فردي قابل اعتماد به نظر برسند بسيار خوشحال مي شوند ،ا از اين رو اين افراد در مقام داور و قاضي تمام تلاش خود را براي اعلام بهترين و منطقي ترين نتيجه ممکن خواهند کرد . اين افراد به واسطه اهميت بسيار زيادي که براي شان و وجه اجتماعي و موقعيت حرفه اي خود قائل هستند از هر گونه رفتار منافي شان و متعارض با ارزش هاي اجتماعي پرهيز مي کنند و بواسطه همين ويژگي هاي اخلاق مي توانند در حوزه داوري و قضاوت افرادي موفق ، معتبر و قابل اعتماد باشند . از ديگر ويژگي هاي مناسب اين افراد براي ورود به حوزه داوري و قضاوت منطقي بودن و طرز تفکر منطقي اين تيپ افراد است .
تيپ شخصيتي ESTJ يکي ديگر از تيپ هاي شخصيتي است که ب لحاظ روان شناسي براي احراز پست داوري و قضاوت بسيار مناسب است . افراد با اين تيپ شخصيتي از کار کردن با موارد و مباحث ملموس و واقعي بسيار لذت مي برند . اين تيپ شخصيت افراد به صورت ذاتي از قوه استدلال بسيار خوبي برخوردار هستند و بنابراين اين توانايي را دارندکه با استفاده از استدلال هاي قياسي خود به علت و معلول هاي موجود پي ببرند و به نتيجه برسند . اين تيپ شخصيت افراد به اشتغال در واحد هاي سازمان يافته و در سمت هاي ارشد بسيار علاقه مند هستند .
دوره هاي آموزشي حقوق داوری
با توجه به اهميت حرفه داوري احراز اين سمت و ورود به حوزه کاري اين حرفه علاوه بر نياز به برخورداري از تيپ هاي شخصيتي متناسب و هماهنگ به طور حتم نيازبه کسب دانش ، تخصص ، توانايي ، مهارت و قابليت ويژه اي دارد که تنها به واسطه شرکت در دوره هاي آموزش حقوق داوري براي متقاضيان مقدور خواهد شد .
با توجه به بازار کار پرورنق و رو به رشد حرفه داوري در سال هاي اخير دوره هاي آموزش حقوق داوري با استقبال بسيار چشمگير متقاضيان مواجه شده است . استقبال چشمگير و قابل توجه متقاضيان از دوره هاي حقوق داوري برخي از مراکز معتبر آموزشي را بر آن داشت تا با اخذ کليه مجوزهاي مورد نياز از سوي مراجع ذيصلاح در راستاي پاسخ گويي به متقاضيان و علاقه مندان اقدام به برگزراي دوره هاي آموزشي حقوق داوري و ارائه گواهينامه حقوق داوري به فراگيران نمايند .
يکي از معتبرترين مراکز آموزشي که در راستاي پاسخ گويي به نياز جامعه و با همکاري اساتيد برجسته و به نام اين حوزه اقدام به برگزراي دوره هاي آموزشي حقوق داوري کرده است ، موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان است .
موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان با برگزاري دوره حقوق داوري به صورت کاملا غير حضوري و در قالب بسته هاي آموزشي و آموزش هاي آنلاين شرايط شرکت در اين دوره هاي آموزشي را براي کليه افراد با هر شراي کاري و هر ميزان مشغله فراهم کرده است .
فراگيران با شرکت دردوره هاي آموزشي حقوق داوري علاوه بر کسب دانش ، تخصص، توانايي ، مهارت و قابليت هاي مورد نياز براي ورود به اين حوزه کار ي در پايان دوره موفق به دريافت مدرک حقوق داوري معتبر از سوي اين مرکز نيز خواهند شد.
لازم به ذکر است کليه مدارک صادر شده از سوي موسسه آموزش عالي فن پردازن به واسطه تائيد مستقيم توسط سازمان علوم تحقيقات و فن آوري از درجه ا عتبار بسيار بالايي برخوردار است و مي تواند شانس افراد براي ورود به بازار کار را به ميزان قابل توجهي افزايش دهد .
علاوه بر اين با توجه به اين که مدارک صادر شده توسط موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان مورد تائيد سازمان WESکانادا است شرکت در دوره هاي آموزشي حقوق داوري و کسب مدرک حقوق داوري از اين مرکز مي تواند شانس اخذ ويزا را نيز براي افرادي که قصد مهاجرت دارند به ميزان زيادي افزايش دهد .